Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca ile Bolvadin İlçe Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ortak bir basın açıklaması yaparak, haklarında çıkan haberlere tepki gösterdi.
MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, MHP üzerinde çeşitli çevrelerin farklı oyunlar planladığını söyledi. Belirlenmiş olan kongre takvimini sağlıklı bir şekilde yürüttüklerini belirten Ertürk, şimdiye kadar 13 ilçenin kongresini gerçekleştirdiklerini, bu çerçevede 12 Şubat’ta Bolvadin, 13 Şubat’ta da Emirdağ kongresini yaptıklarını ifade etti. Yapılan kongrelerde sadece 3 ilçede ikili bir yarışma olduğunu aktaran Ertürk, “İkili liste ile gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz demokratik bir olgunluk içerisinde geçti. Hiçbir olumsuz olay gerçekleşmedi. Bolvadin ve Emirdağ kongresinin ardından bir internet sitesinde arkadaşlarımızın hiçbir haberi olmadan bir haber yayınlandı. Arkadaşlarımızın bir sorumluluğu olmadığı gibi ortaya çıkan haberden dolayı da mağdur oldular” dedi.
MHP Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca, “Bizim Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine ve politikalarına karşıtlığımız söz konusu olmadığı gibi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye de karşıtlığımız söz konusu değildir. Bu ve buna benzer girişimler Milliyetçi Hareket Partisi’ni zayıflatmak için üretilen gerçekle alakası olmayan ve Türk Milliyetçilerini birbirine düşürmek için yapılan beyhude teşebbüslerdir” diye konuştu.