MHP’DEN 12 BİN DEFTER Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Balkanlığı tarafından başlatılan ‘Bir defterde sen al’ kampanyası kapsamında toplanan defterler, sembolik olarak İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a teslim edilirken; kampanya kapsamında yaklaşık 12 bin defterin toplandığı bildirildi.
Gerçekleşen ziyarette kampanya hakkında önce İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a bilgiler veren MHP İl başkanı Metin Yalçın, kanayan yaralara parmak basılması gerektiği düşüncesiyle bu kampanyayı başlattıklarını söyleyerek, bu kampanyanın aynı zamanda dayanışma ve eğitim adına bir mesaj olduğunu da belirtti. MHP olarak başlattıkları, ihtiyaç sahibi öğrencilere ‘bir defterde sen al’ sloganıyla başlattıkları kampanya sonucunda 12 bine yakın defter topladıklarını da kaydeden Başkan Azizi Aslan, “Topladığımız defterlerimizi İl Milli Eğitim Müdürümüze teslim etmek için burada bulunuyoruz. Bizler özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin, diğer öğrencilerden eksik kalmaması için ve bir manada milletimiz içerisinde bu tür sosyal faaliyetlerle bir bilinci aşılamak için bu kampanyayı başlattık. Ekonomik durumu iyi olan insanlara da bu kampanya ile eğitime destek verilmesi gerektiği mesajını vermiş olduk” dedi. “BAZEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE ULAŞILAMIYOR”
Ziyarette konuşan İl Milli eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, ders kitaplarının ücretsiz olarak devlet tarafından öğrencilere verildiğin, ve zaman zaman ihtiyaç sahibi öğrencilerin şartlı nakit desteği denilen bir sistemle SYDV ile de ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını söyledi. Ancak bazen ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşılamadığını kaydederek, “Eğitime yüzde yüz destek kampanyası dahilinde yüzlerce, binlerce hayırseverin katkılarıyla gerçekleştirilen derslikler ve okullar var. Buradaki amacımızda şu, eğitim ve öğretimi sadece milli eğitim camiasındaki yöneticilerle, öğretmenlerle ve öğrencilerle toplumdan soyutlanmış bir sistematik olarak yönetmek değil, toplumla iç içe geçmiş bir yapı olarak görmek gerekir. Bu noktada hayırseverlerle birlikte sivil toplum örgütlerinin de eğitime destek olması konusunda yaptığı çalışmalar çok önemli” dedi.
Konuşmaların ardından MHP İl Başkanı Aziz Aslan toplanan defterleri sembolik olarak İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a teslim etti. GÖKTEN CEYLAN (İHA)