Özel Akşehir PARKHAYAT Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İlhan Yararlı baharda görülme sıklığı artan Mevsimsel Astım hakkında önemli bilgiler verdi.

 

Mevsim değişikliklerinde alerjenlerin artmasına bağlı olarak, özellikle astımın çocuklarda görülecek ataklara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Özel Akşehir PARKHAYAT Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İlhan Yararlı “Astım günümüzde çocuklarda en sık görülen kronik bir hastalıktır. Sık sık grip olan, öksüren, öksürüğü 2 haftadan fazla süren, koşunca nefesi sıkışan, kokulara karşı hassas olan çocukların mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

 

Astım hastalığının hava yollarının daralmasıyla kendini gösteren ataklar şeklinde ortaya çıktığını sık öksürük, hırıltı, nefes darlığı şikayetiyle belirtiler veren çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini ve bu konuda ebevenynlere büyük görev düştüğünü ifade eden Uzman Dr. Yararlı “ Sigara dumanına maruz kalarak büyüyen çocuklarda astım görülme ihtimali çok daha yüksek olduğundan, çocukların yanında kesinlikle sigara içilmemesi gerekir. Astım hastası olan çocukların beslenmelerinde ise düşük yağ içeren, lif yönünden zengin, bol taze sebze ve meyvenin yanı sıra tam tahıllı gıdalar önerilir. Sağlıklı kiloda kalmak çocuğun astım hastalığını daha iyi kontrol edilebilmesine yardımcı olacaktır.” diye ekledi.