Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz önderliğinde, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde ve Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde ilimiz Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında düzenlenen Genç Seda Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması programına, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sandıklı Müftüsü Mehmet Güler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü A. Fevzi Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Şube Müdürleri, okul müdürleri, seçici kurul üyeleri, veli ve öğrenciler katıldı.





Program okul öğrencilerin Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü, Okul Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü konuşmalarını sundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın konuşmalarında ; "Burada yarışan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu öğrencileri yetiştiren anne babaları tebrik ediyorum. Çocuklarınız güzel bir yolda yürüyor. Burada güzel olan elbette Allah'ın kelamı yüce kitabımız Kuran-ı Kerimi layıkıyla, hakkıyla, kurallarına göre, güzel bir şekilde okumak. Okumanın yanında Kuran-ı Kerimi en iyi bir şekilde anlamak ve hayatımıza tatbik etmek gerekir. Bizler Kuran-ı Kerimi okuyup Allah'ın emir ve yasaklarını anlayarak yaşantımıza uygulamakla onun rehberliğinde yol almakla mesulüz. Sevgili öğrenciler bu bilinçle yetişmeniz ve çevrenize örnek kişiler olmanız çok önemli. Her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Diyanet Camiamıza, Müftülüğümüze, yarışma kapsamında bulunan tüm okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, değerli seçici kurul üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. " dedi.

Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması sonucunda, Afyonkarahisar Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Sefa Özen birinci, Afyonkarahisar Merkez Hattat Ahmet Karahisari Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Salih Furkan Doğan ikinci, İscehisar Faruk Öksüz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Özen üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve protokol üyelerinin hediye takdimiyle program sona erdi.