Afyonkarahisar Valiliğince hayata geçirilen Siluet Projesi kapsamında Meşkin Üç Ahengi grubu tarafından Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mekânlarında geleneksel müzik eserlerinin kaydı yapıldı. Yapılan kayıtlar belgesel haline getirildi.

Bu belgesel kapsamında Afyonkarahisar’ın tarihi mekânlarında, o mekânın ambiyansı içerisinde yapılmış olan görüntü kaydı vasıtasıyla, tarihsel kaynaklara dayalı olarak mekânların sesleri ve sözleri incelenerek binlerce yılın mirası izleyicilere aktarılmaya çalışıldı. Bu yolculuğun tarihsel kısmında mekânların sesleri, güncel kısmında ise şehrin tarihsel mekânlarında geçmişle günümüz harmanlanarak hafızalara müzik izi bırakılmaya çalışıldı.

Meşkin Üç Ahengi Geleneksel Müzikleri Ele Alıyor

Geleneksel Türk Müziği’nin en önemli çalgılarından olan tanbur, ney ve lavtanın yer aldığı Meşkin Üç Ahengi grubu, Türk Müziği’nin farklı formlarından eserlerden oluşan özgün bir repertuvara sahip.  2022 yılında Murat Salim Tokaç, Ali Yılmaz ve Deniz Şahin tarafından kurulan grup, Geleneksel Türk Müziklerini bütüncül bir bakış açısıyla ele alıyor. Topluluğun en büyük amaçlarından biri medeniyetimizin kadim müzik mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve dünyaya tanıtmak.

10 Farklı Mekan Kullanıldı