AFYONKARAHİSAR (İHA) – Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer, Çin ziyaretinden sonra gündeme getirdiği ‘Mermer Müzesi’ önerisinin destek bulduğunu söyledi.

Afyonkarahisar’da çıkarılan tüm mermer çeşitlerinin yer aldığı bir Mermer Müzesi kurulması için çalışmalara başlandığını belirten Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer, “İscehisar’da Mermer Müzesi kurulması fikri, yetkili kişileri harekete geçirdi. Mermer Müzesi’nin kurulması için çalışmalara başlandığını kaydettiler” dedi.
Öte yandan İscehisar’a Açık Hava Müzesi kurulacağını belirten İscehisar Belediye Başkan Yardımcısı Basri Şen ise, kurulacak müzede çoğunluğu Roma dönemine ait 700 civarında tarihi eser sergileneceğini söyledi. Başkan Şen, “Açık Hava Müzesi’nin peyzaj çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. 2013 yılı içinde müze ziyarete hazır hale getirilecek” diye konuştu.