Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Mart ayı toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Malumunuz olduğu üzere Kovid-19 salgınının etkileri devam ediyor. Biz de bu nedenle toplantılarımızı ve eğitimlerimizi video konferans üzerinden gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz kontrollü yeni normalleşme sürecini yaşasa da, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın her hafta açıkladığı veriler, salgının tam olarak kontrol altına alınamadığını gösteriyor. Burada hepimize düşen görev, maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaktır” dedi. 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nin açıldığını kaydeden Merdivenci, “Pandemi, toplum sağlığını koruma noktasında büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Bu bağlamda, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Odamız adına 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz.  Açılış törenini geçen günlerde gerçekleştirdiğimiz Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’ne katkı sağlayan başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e ve siz değerli Meclis Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm hastalara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:
“22 Mart 2021 tarihinde Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısını, Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser, Merkez 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi; heyet, şahsımı da Merkez 2. OSB Denetim Kurulu Üyeliği’ne seçti. Bu nedenle teşekkür ediyorum, Hüsnü Bey’i de yeni görevi dolayısıyla kutluyorum. Elbirliğiyle, Merkez 2. OSB’yi faal hâle getireceğimize ve en kısa sürede yatırımcı ile buluşturacağımıza inanıyorum. Bu konuda bizlere destek olan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e, Sayın Milletvekillerimiz’e, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e ve Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum.” Ekonomi hakkında da görüşlerini dile getiren Merdivenci, “Mart ayı içinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ekonomi Reform Paketi açıklandı. Bu konuda takvim de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. Mart ayında malumunuz olduğu üzere Merkez Bankası yönetiminde de değişikliğe gidildi. Sayın Naci Ağbal’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Sayın Şahap Kavcıoğlu’na başarılar diliyorum. İş dünyasının beklentisi, yatırım ortamının iyileşeceği bir ekonomik düzlem oluşturulmasıdır. Ülkemizin bir an önce yüksek enflasyon-yüksek faiz-yüksek döviz kuru sarmalından kurtulması, ekonomimiz için en büyük dileğimizdir” şeklinde konuştu. 

Merdivenci, açılış konuşmasını şöyle bitirdi:
“27 Mart Cumartesi günü Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Bu mübarek gecenin şehrimize, ülkemize ve dünyaya sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bir süre önce kaybettiğimiz Meclis Üyemiz, merhum İsmail Mühsürler’den boşalan Meclis Üyeliği’ne Sayın Alper Alp gelmiştir. Merhum İsmail Mühsürler’i bir kez daha rahmetle anıyorum; Sayın Alper Alp’e de başarılar diliyorum.”

Toplantının ikinci gündem maddesinde, 2021’in Şubat ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Şubat ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde Oda aidatlarının kredi kartı ile taksitlendirilmesi oybirliğiyle onaylandı. Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şapcı, Yönetim Kurulu’nun Şubat-Mart 2021 Faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Şapcı’nın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser söz aldı. Serteser, Meclis Üyeleri’ne Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek Merkez 2. OSB için “Yeşil OSB” hedefini belirlediklerini kaydetti. Serteser, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nin kurulmasına destek veren hayırseverlere teşekkür etti. Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” kısmında, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Meclis Üyeleri Hüseyin Şehitoğlu ve İbrahim Sömer, söz alarak görüşlerini dile getirdi.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.