SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ADNAN ŞENEL'İN BASIN AÇIKLAMASI...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ADNAN ŞENEL'İN BASIN AÇIKLAMASI...     

 

İNSANLIĞA HİZMETLE GEÇEN BİR ÖMÜR

Geçtiğimiz asra damgasını vurmuş olan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 7. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bildiğiniz gibi merhum Erbakan hocamız 27 Şubat 2011’de Hakk’a yürümüştü. Erbakan hocamızın vefatı, başta Türkiye’de olmak üzere tüm İslam dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılanmıştı. Türkiye’de sağcısı solcusu, Alevi’si Sünni’si ile toplumun tüm kesimleri O’nun vefatından sonra cenaze merasiminde arkasında saf tutmuştur. Erbakan Hocamızı, vefat yıldönümünde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anmaya ve anlamaya çalışıyoruz. Anlamaya çalışıyoruz diyoruz ki zira, onun yıllar önce söylediği pek çok şey bugün yeni yeni anlaşılabilmektedir.

Prof. Dr. Necmmetin Erbakan Anma etkinliklerimizin bu yılki teması ‘Ahlak, Adalet ve Barış’ olarak belirlendi. Partimiz ve Milli Görüşçü Kuruluşlar’lar (MİLKO) tarafından düzenlenecek etkinliklerdeki temel amaç, Erbakan hocamızın sadece adını anıp, gönlümüzde buruk bir üzüntü meydana getirecek yalancı bir tatmin değildir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anmak, onun hayatı boyunca attığı adımları, fikirlerini anlayarak bugüne uyarlamakla ve davasına sahip çıkıp devam ettirmekle mümkün olacağını özellikle belirtmek istiyoruz.

Bilindiği gibi Saadet Partimiz Milli Görüşün tek temsilcisi ve 49 yıldır  Türkiye ve Dünya Siyasetinde ‘milli’ olma özelliğiyle bu aziz millete en hayırlı hizmetleri yapmış olan siyasi bir harekettir. Bu hareketi  49 yıl evvel başlatan, Türkiye’de adil bir düzen dünyada da İslam birliğinin kurulması için 42 yıl mücadele veren liderimiz, Prof.Dr. Necmettin Erbakan Saadet Partimizin Genel Başkanı olarak vefat etmiştir. Bilindiği gibi O Milli Görüşün iktidar olduğu dönemlerde Kıbrıs Zaferi,  Ağır Sanayi hamlesi, denk bütçe, özellikle dar gelirlilerin yüzünü güldürecek başarılı icraatleriyle bu milletin kalbinde taht kurmuş müstesna bir liderdir.

Erbakan Hocamız Afyonkarahisar'a 5 fabrika ve birçok hizmet yapmıştır.

Afyon Şeker Fabrikası , Afyon şeker makinaları Fabrikası,  Bolvadin Alkaloid fabikası , Çay Seka Kağıt Fabrikası , Afyon Et Kombinası.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız için, Bolvadin ayrı bir önem arz ediyordu. Çünkü; Erbakan Hocamın manevi dünyasının şekillenmesinde Yörükzade Ahmed Fevzi Efendi'nin ayrı bir yeri vardı. Zaman zaman Bolvadin'e Hocasını ziyaret için geldiğinde, Yörükzade Ahmed Fevzi Efendi tatlı bir tebessümle:

-Oğlum Necmettin Efendi, Cenabı Hakk seni devlette bir ikbale ulaştırırsa, Bolvadin'i unutma! Buralara hizmetin olsun!

Diyerek kendisine vasiyet niteliğinde tavsiyede bulunmuştu. Aradan 25 yıl geçtikten sonra, MSP döneminde Başbakan Yardımcısı iken, Erbakan Hocam Bolvadin'e Afyon Alkoloidleri fabrikasının temel atma törenine gelmişti. Orada yaptığı konuşmada:

'' Böylece 25 yıl önce Yörükzade Ahmed Fevzi Efendi'ye verdiğimiz  sözü Elhamdülillah bugün yerine getiriyoruz '' demişti

Erbakan Hocamız bugün Ortadoğu da ve Türkiye’mizin Güneydoğusunda yaşanan olayları 20 yıl evvelinden haber vermiş, basiretli bir liderdi. Siyonizmin ve Küresel Emperyalizmin büyük İsrail hedefine ulaşmak için Tüm İslam Ülkelerini ve özellikle Türkiye’yi anarşi ve iç savaş ortamına sürüklemek olduğunu deşifre etmiştir. Buna karşı olarak da İslam Birliği’nin mutlaka kurulmasını savunmuştur. Savunmakla kalmamış, büyük mücadeleler sonunda 1997’de D-8’i yani İslam Birliği’ni kurmuştur. Maalesef yaptığımız tüm uyarı ve çalışmalara rağmen İslam Birliği projesi atıl ve işlevsiz bırakılmıştır.  Eğer Türkiye’yi yönetenler AB kapısında beklemek yerine bu projeyi faal hale getirselerdi. İslam coğrafyasında bu acılar yaşanmayacaktı. Zira D-8’in ilk iki umdesi İslam Ülkeleri arasında ve kendi içlerinde ‘Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog’ esasını teşkil ediyordu. Maalesef bu icraat işlevsiz bırakılınca bu bölgede ki güç ve imtiyaz, küresel güçlerin eline geçmiş, onlar da bölgeyi kan gölüne çevirmiştir.

Bir kez daha Milli Görüş Hareketinin Kurucusu, Hocamız, Genel Başkanımız, Liderimiz, Büyük Devlet Adamı, 54.Hükümetin Başbakanı muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle anıyoruz.Mekanı cennet olsun."