Op. Dr. Erkin Önsal - Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir? 

Meme küçültme meme hacim dokusundan genişlik bulunan bireylerin tercih ettiği cerrahi operasyonlardır. Şekil olarak olduğu kadar sağlık açısından da zarar veren bu boyutun ortadan kaldırılması için yapılır.

Simetrik bir görünüm kazandırılmaya çalışılan göğüslerin tüm özellikleri incelenerek çeşitli sağlık kontrolleri yapılır. Meme küçültme öncesi hazırlık detaylarının en önemli kısmı öncelikle gerekli görülen kontrollerin yapılarak hangi işlem basamaklarının uygulanacağına karar verilmesidir. 

Zarif görünmek isteyen kadınlar, meme küçültmeoperasyonlarına gereksinim duyarlar. Dekolte kıyafet giyemediklerinden yakınan bu kişiler, basit operasyonlarla güzel görünmeye çalışır.
 

Op. Dr. Erkin Önsal Kimdir?

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme işlemleri sonrasında meme ebatlarına göre ve özel tasarım ürünü olarak üretilmiş olan sutyen kullanımına özen gösterilir. Sarkmayı önleyecek ve derli toplu durmasını sağlayan ürünlerin kullanılması meme küçültme operasyonu sonrasında son derece önemlidir. 

Meme küçültme işlem basamakları içinde bulunan ve eşit büyüklükte bir görünüm elde edilmesinin sağlanması da ayrı bir etkiye sahiptir. Operasyon sonrasında özellikle ağırlık kaldırılmaması ve duruş pozisyonlarına dikkat edilmesi gerekli görülmüştür. Meme küçültme sonrasında öncelikle hastanın uygun bir şekilde bilgilendirilmesi gerekir. Bilgilendirme sonrasında verilen talimatlara uyularak olumlu bir süreç geçirilmesi de sağlanır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme uygulamaları öncelikleri çeşitli sebeplerden dolayı sarkma meydana gelen bireylerin göğüslerine dolgun ve diri bir görünüm kazandırmak için yapılan işlemlerdir. Muayene edilen göğüslerin nasıl bir program dâhilinde meme dikleştirme programına alınacağı netleştirilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme özellikle annelik sürecinde olan hamilelik aşamasını geçiren bireylerin göğüslerinde meydana gelen sarkmaları yok etmek için uygulanır. Sadece bu dönemdeki kadınlar için değil, aynı zamanda genetik faktörler olduğu kadar dış çevre etkileri ile de sarkma yaşayan kişiler için de meme dikleştirme işlemi uygulanır.

Meme dikleştirme uygulaması sırasında özellikle dikkat edilen ve hacim kazandırılarak daha diri görünmesi sağlanan göğüsler için olumlu sonuçlar alınır. Meme dikleştirmeoperasyonları sonrasında bulunan izler zaman içinde yok olacaktır.

Meme Büyütme Estetiği

Meme büyütme yetişkinlik aşamasına gelmiş 20 yaşından sonraki süreçlerde bulunana bireyler için yapılan uygulamadır. Özellikle meme büyütme estetiği ile birlikte meme hacim özellikleri korunarak birtakım işlemler uygulanır.

Silikon protezlerin uygulanması kadar yağ dokularının da enjekte edilmesi ile meme büyütme işlemlerinin yapıldığı görülür. Meme büyütme estetiği özellikle fiziki olarak kendini daha iyi hissetmek isteyen bireyler tarafından yaptırılmak istenen uygulamalardır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme genetik faktörler sebebi ile dış görünümde değişiklikler yapmak isteyen kişilerin yaptırdığı cerrahi operasyonlardır. Hacim kazandırılarak daha iyi bir görünüm elde edilmeye çalışılan göğüsler için uygulanan farklı yöntemler bulunur.

Uzun vadede olumlu sonuç alına bilmesi için dikkatli bir şekilde incelemeler yapılması önerilir. İnceleme sonrasında karar verilerek meme büyütme işlemlerine başlanmış olur. Uygulama öncesinde olduğu kadar sonrasında da birtakım faktörler belirlenerek çeşitli tedbirler alınmıştır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme yöntemleri için öncelikle silikon protezlerin kullanılması işlemi yapıldığı gibi yağ dokularının enjekte edilmesi ile de yapılan uygulamalar görülür. Örneğin basen ve belirli bölgelerden alınan yağ dokularının usulüne uygun bir şekilde göğüs bölgesine nakledilmesi ile gerçekleştirilir. 

Meme büyütme estetiği içinde kullanılan tüm yöntemlerin içerikleri incelenerek plastik cerrahlar tarafından bilgilendirme yapılır. Yapılan işlemlerin amacına uygun bir şekilde sonuçlanması için uyulması gereken tüm kurallara tıbbi prosedür çerçevesinde uyulması gerekli görülmüştür.

Estetik operasyonların işlem basamakları içinde bulunan vücudun belirli bölgelerinden alınan yağ tabakalarının meme kısmına enjekte edilmesi ile büyük bir kısmı gerçekleştirilir. Doktor tarafından meme büyütme operasyonu sonrası verilen tüm ağrı kesici ve antibiyotiklerin talimatlara uygun bir şekilde kullanılması beklenilir.