AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar Belediyesi’nce ”Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi” kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlandığı, kentin 2013 yılından itibaren sisteme dahil edilmesi bekleniyor.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce Afyonkarahisar’da pilot uygulama olarak yürütülen MAKS projesiyle ilgili ”video konferans” sistemiyle değerlendirme toplantısı yapıldı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin proje kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar, toplantıya katılan Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yöneticilerine aktarıldı.
Numarataj Birim Sorumlusu Ömer Gönül tarafından yapılan sunumda, 2012 yılında pilot uygulama kapsamına alınan Afyonkarahisar’da, belediyenin Numarataj Birimi tarafından yürütülen ”Kent Bilgi Sistemi ve Numarataj Güncelleme Çalışmaları” anlatıldı.
Türkiye’deki tüm belediye ve özel idarelerin, oluşturacağı MAKS verilerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki ana bilgisayarlara kaydedilerek depolanacağı kaydedilen toplantıda, bu bilgilere emniyet, itfaiye, 112 Acil Servisi, afet birimleri, bankalar ile kamu ve özel kuruluşların erişebileceği ifade edildi.
Afyonkarahisar’ın 2013 yılı başından itibaren pilot uygulamadan çıkarılarak MAKS sistemi içine alınacağı, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgeleri ve numarataj işlemlerinin bu sistemi üzerinden yürütüleceği açıklandı.