Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Mühsürler'in basın açıklaması...

 

Bilginiz olduğu üzere Afyonkarahisar Ticaret Borsamızın 08 Ekim 2022 Cumartesi günü organ seçimleri yapılacak. 23 kişilik Borsa Meclisi ile 8 Meslek Komitesi üyelerinin belirleneceği bu seçimlerin; öncelikle vatanımıza, milletimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Kuruluşundan bu güne kadar Afyonkarahisar Ticaret Borsasının gelişmesi için emek sarf eden, mesai harcayan, maddi ve manevi destek olan başta kurucu başkanımız rahmetli M.Recai Yumuturuğ olmak üzere, Hakkı Oruç beye, meclis başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyelerimize, üyelerimize ve personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılıp ebediyete intikal edenlere de Allahtan rahmet diliyorum.  

2009 yılından bu tarafa Borsanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Görev yaptığım 13 yıl boyunca canla başla, heyecanla, şevkle, gece gündüz demeden Borsanın ve üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalıştım.

Kendimi başarılı ya da başarısız saydığım çalışmalarımın bir kaçını söylemek isterim. Bunların başında; Dinar ilçemizde 30bin tonluk tarım ürünleri lisanslı depoları ve mısır kurutma tesisleri, İlimiz merkezindeki OSB’de 50bin metrekare arazi üzerine Canlı Hayvan Tesisleri, OSB’de 140bin metrekare arazinin borsamıza kazandırılması, yine 400 kW'lık Güneş Enerjisi Santralinin kurulumu, Emirdağ ilçemizde 17bin metrekare arazinin alımını sayabilirim. Alınan araziler ve yapılan tesislerin bu günkü toplam değeri yaklaşık 400 milyonTL’yi bulmaktadır. 2009 yılında Borsayı devraldığımızda kasası -1,5milyonTL’ydi. O günlerden bu günlere, çalmadım çaldırmadım, yemedim yedirmedim. Sonuç ortada.

Başarısız olarak gördüğüm çalışmamız ise canlı hayvan tesislerinin işletilememesi. Son derece modern bir tesis olmasına rağmen elimizde olmayan nedenlerden dolayı işletilemedi. Bu konuda eleştirilmeyi hak ettiğimizi söylemeliyim ama şunu da eklemek isterim ki gerekli desteği de göremedik.

Borsamızca yapılmasından dolayı övündüğüm, gurur duyduğum AFLİDAŞ’ın (Dinardaki Lisanslı Depolar) işletilmesinden, personel politikasına kadar birçok konuda yönetimdeki arkadaşlarla fikir ayrılıklarımız oldu. Kamu yararının gözetilmemesi, etik kurallarına uygun hareket edilmemesi, liyakatli personel yerine sadakatli, yakın eş dost, akrabalığın, aile üyelerinin tercih edilmesi gibi daha birçok sebepten dolayı 11 yıl beraber hareket ettiğimiz kişilerle son 2 yıldır yollarımız ayrıldı. Şimdi onlar ayrı bir liste ile borsa yönetimine talip oldular.

Elbette ki bu 2 yıllık süreçte bizlerde boş durmadık. İlimizin önde gelen iş insanlarıyla ve üyelerimizle gerekli istişareleri yaptık. Sonuçta başarılı geçen projelerin, yatırımların ve çalışmaların yarım kalmaması için yeni projelerimizle beraber yeniden adaylığımızı açıkladık. Şuan burada bulunan arkadaşlarla birlikte gücümüze güç katarak, birlik ve beraberlikle borsanın yönetimine tekrardan talip olduk. 08 Ekim Cumartesi günü üyelerimizin yeni dönem için bizlere teveccühleri olması halinde aynı anlayış ve istekle, yeni projelerimizle birlikte yarım kalan projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönem için seçilirsek; İlimiz merkezindeki OSB’deki toplamda 220bin metrekare arsamızı BORSA KAMPÜSÜ şekline dönüştüreceğiz. Bu kampüste tüm birimlerimiz toplanacak, Tarım ürünleri ve yağlı tohumlar için 30bin ton kapasiteli Lisanslı Depolar, Tam donanımlı Akredite Laboratuar, Yumurta tozu işleme tesisleri, Tarım ürünlerinin alınıp satılabileceği satış salonları ve depolarını yapacağız. Ayrıca; Atıl vaziyetteki canlı hayvan tesislerinin işletilmesi için sektöründen gerekli desteği alarak aktifleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca; Emirdağ ilçemizdeki arazimize 30bin ton kapasiteli Tarım ürünleri lisanslı deponun kurulmasını projelendirdik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin, Borsamızın ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda her türlü projeyi destekleyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Mehmet MÜHSÜRLER

 

Ali Rıza GÜRAKAR (SÖZ MARKETLER)

Son 2 dönemdir borsa meclisinde ve yönetiminde görev yaptım. Son iki yılda meclis ve yönetim kurulunda yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle yalnızlaştırıldık. Çalıştırılamaz hale getirildik. Yeni dönem için yeniden Mehmet başkanımla beraber yönetime tekrardan talibiz. Grubumuza yeni katılan arkadaşlarla çok daha güçlü hale geldik. İnşallah üyelerimizin de bizlere desteği ile daha güçlü bir borsa yönetimi oluşturacağımıza inanıyoruz. İlimize yakışacak ve bölgemize yakışır, güçlü bir borsa için destek üyelerimizden, çalışmak bizden.

 

Mehmet Emin ÖZBAYAT (CANTÜRK ET ve ET ÜRÜNLERİ)

Uzun yıllardır et ve et ürünlerinde faaliyet göstermekteyim. Mesleki tecrübelerimle, bilgi birikimimle borsa çatısı altında sektörüme daha faydalı olacağımı düşünüyorum ve bu nedenle de adaylığımı açıkladım. Seçim çalışmalarımız sırasında ATB tarafından yapılan ve işletilen AFLİDAŞ’a yönelik birçok şikâyet duyduk. Buradaki yönetim kurulu üyelerinin yüksek düzeyde aylık huzur hakkı adı altında ücret aldığı, çalışanlarının da yönetimde bulunanların yakın hısım akraba ve hatta müdürünün Fahrettin ZOBALI’nın kız olduğunu öğrendik. Depoların işletilmesine yönelik daha birçok şikâyet ile karşılaştık. Seçildiğimiz takdirde bu yanlışlıkların tamamını düzelteciz.

 

Hakan ŞAHİN (ŞAHİN TARIM ÜRÜNLERİ - SİNANPAŞA)

Bakliyat ve Yağlı tohum ticareti yapmaktayım. Borsanın en az üyesinin bulunduğu 3. Meslek Grubundan meclis üyeliği için adaylığımı açıkladım. İşim icabı ilimizde ve hatta bölgemizdeki tüm bakliyat ve yağlı tohum ticareti yapan firmaları bilirim. Ama Borsanın bu meslek grubundaki birçok firmayı tanıyamadım. Araştırmalarım neticesinde çok ilginç sonuçla karşılaştım. Maalesef buraya kaydı yapılan birçok kişi seçimlerde oy kullanması için kaydedilen yakın eş, dost, kardeş, akraba olduklarını gördüm. Üzücü ama gerçek bunlar.

 

Yücel GENÇ (GENÇ ÇAKICIOĞLU YUMURTA)

Borsa meclisine ilk defa aday oldum. Seçildiğim takdirde sektörüm için yararlı hizmetler yapmak istiyorum. Bunların başında Yumurta tozu işletmesinin yapılması olacak. Ayrıca ilimiz merkezine de dinardaki gibi Lisanslı depo ve mısır kurutma tesisinin yapılması sektörüm için yararlı olacağını düşünüyorum. Bu projelerin hayata geçirilmesi için tüm yumurtacı sektöründen destek istiyorum.

 

Ayhan KÖK (ULTRAYUM YUMURTA - BAŞMAKÇI)

Başmakçı ilçemizde yumurta üreticiliği yapmaktayım. Daha önce 1 dönem borsa meclisinde Mehmet MÜHSÜRLER beyle çalıştım. Nasip olursa tekrar çalışmak için adaylığımı açıkladım. Seçildiğimiz takdirde borsaya ait olan Dinardaki Lisanslı Depolardaki yanlışlıkları düzelteceğiz. Bu depoları ATB yaptı. Üyelerine ve kamuya eşit imkânlar sağlamak için yapıldı. Belirli bir kesime al işlet, kendi malın gibi kullan diye hediye edilmedi. Buradaki depolar hepimizin, seçildiğimiz takdirde buradan sağlanan fayda ve imkânlar tüm kesimlere eşit miktarda sunulacak.

 

Mustafa GÖNÜLLÜ (GÖNÜLLÜ YUMURTA - BAŞMAKÇI)

Borsa meclisinde üç dönem görev yaptım. Mehmet başkan gibi son iki yıl içinde yanlışlarını gördüğüm grupla yollarımız ayrıldı. Bu dönem Mehmet MÜHSÜRLER başkanımla birlikte çalışmak için adayım. AFLİDAŞ’ın yönetiminden, işletilmesine yönelik yapılan yanlışları gidereceğiz. Şeffaf, hesap veren bir yönetim oluşturulacak. Üreticiden sanayicisine kadar her kesime eşit imkânlar veren bir kuruluş haline getireceğiz. Yakın eş, dost, hısım akraba çalıştırılmayacak. Liyakatli personel çalıştırılacak.

 

Alper ERDEM (ANITKAYA UN SANAYİ)

Daha önce bir dönem Borsada meclis üyeliği yaptım. Bu dönem için tekrar adaylığımı açıkladım. Şeffaf, hesap veren, haramı helali bilen, çalmayacak ve çaldırmayacak, hak ve adaletten yana olacağına inandığım bu gruba üyelerimizin desteğini istiyorum. Destek olun ki borsamız emin ellerde olsun.

 

Abdullah SANCAK (TINAZTEPE UN SANAYİ)

Borsa meclisine girmek için ilk defa aday oldum. Borsamızda tarihi bir seçim yapılacaktır. Mehmet MÜHSÜRLER liderliğinde çalışkan, dürüst, kendi işinde bir yerlere gelmiş iş insanlarının oluşturduğu bu yeni grubun üyelerimizce desteklenmesi borsamızın geleceği açısından çok önemli.

 

Fikret YAVUZ (ERENOĞLU HAYVANCILIK)

Önceki dönemlerde Mehmet başkanımla beraber yönetim kurulunda çalıştım. Yeniden kendisine destek, sektörüme yararlı işler yapmak için adaylığımı açıkladım. Besici ve celep esnafımızın bizleri desteklemeleri bu dönem için çok önem arz etmektedir.