Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Kocacan, “"Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Milli Marş'' olarak kabul edilişinin 100. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Anadolu’nun birçok şehri işgal altında ve Türk milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destanımsı bir mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif’in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesi olarak çıkmıştır.

İstiklal Marşı'nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.