Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. 

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. 

2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Kocacan, “Dünya da ve ülkemizde meydana gelen koronavirüs nedeniyle öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl eğitimlerini evde yapmak zorunda kalmışlardı. Bu yıl bakanlık tarafından alınan tedbirlerle öğrencilerimiz eğitimlerini okullarda yapmaya başladılar. Pandemi sürecinde yapılan eğitim ve öğretimde her bireye önemli görevler düşmektedir. Başta veliler ve öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiasında görev yapan her kesimin aşılarını mutlaka yaptırmaları önemlidir. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü de oluşabilecek olumsuz gelişmelere karşı her an tedbirli olmalıdırlar. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerini yüzyüze devam etmeleri için gerekli tedbirler alınmalıdır”


“Son yıllarda önemli tanıtım atağı yapıldı”
İlimizin tanıtımı için son yıllarda önemli hamlelerin yapıldığına dikkat çeken Kocacan, “Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek başta olmak üzere ilimizin tanıtımı için kamu ve kuruluşlarımız büyük bir seferlik içerisindedir. Özellikle son yıllarda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan birisi gastronomi şehri olmamızdır. UNESCO tarafından dünyada 56, Türkiye'de de üçüncü gastronomi şehri olarak belgelendirildik ve yöresel ürünlerimiz tek tek tescillenmeye başladı. Afyonkarahisar Belediyesi de geçtiğimiz hafta içerisinde yöresel ürünlerimizin tanıtım için gastronomi konağını hizmete açtı.  MHP İl Başkanlığı ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak ile birlikte ilimizin tanıtımı için gereken desteği veriyoruz ve vermeye de her zaman hazırız”

“2022 TEKNOFEST için girişimler devam ediyor”
Büyük Taarruz'un 100. yılında 2022 TEKNOFEST'in ilimizde yapılmasını tekrar gündeme taşıyan Başkan Kocacan, “İstiklal mücadelesinin simge ve zafer şehri Afyonkarahisar'da, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in, Büyük Taarruz'un 100. yılında ilimizde yapılması son derece önemlidir. Bunun için Cumhur İttifakı olarak girişimlerimiz devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta Dünya Motokros Şampiyonaları ilimizde yapıldı ve başarılı bir sınav verdik. Hem ulaşım açısından hem oteller bölgesi olması nedeniyle aynı bölge de TEKNOFEST’in yapılması son derece uygundur”