Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13. Olağan Kurultayı'nı değerlendiren İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey tek adayımızdı ve tüm delegelerin oyunu alarak tekrar genel başkanlığa seçildi. İki hemşerimiz ise MYK listesine girmiştir” dedi.

 

13. Olağan Kurultayın muhteşem bir atmosfer ortamında gerçekleştiğini söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Kurultayın ülkemize ve Afyonkarahisarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kocacan, “Kurultayımız coşkulu bir ortamda gerçekleşti. Kurultaya katılan tüm delegeler covid testi yaptırdıktan sonra katıldı. Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey tek adayımızdı ve tüm delegelerin oyunu alarak tekrar genel başkanlığa seçildi. Kurultayımız ülkemize ve Afyonkarahisarımıza hayırlı olsun. İki hemşehrimizin de MYK listesine girmesi bizi gururlandırdı.

MYK’ya, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak ve Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden olan, İstanbul Milletvekilimiz İzzet Ulvi Yönter girmiştir. Bu arada Türkiye, MHP’nin 13. Olağan genel kuruluna kilitlendi. Gözler buradan çıkacak mesajlardaydı. Sayın genel başkanımız görüşümüzü, fikrimizi ve hedeflerimizi milletimizle paylaştı. MHP, stratejik hedefleri ile bundan sonra siyasi mücadelesine imanla, inançla ve Çanakkale ruhu ile sürdürecektir. MHP, 52 yıldır siyaset sahnesinde ve milletimizin gönlünde eşsiz yer tutmuştur” dedi.

 

“HDP, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılmalıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurultayın açılış konuşmasındaki mesajları da paylaşan Başkan Kocacan, “HDP’nin kapatılmasını ile ilgili ilk açıklamaya Genel başkanımız yapmıştır. Şuan kapatma davası süreci başlamıştır. Genel Başkanımızın Sayın Devlet Bahçeli Beyin de ifade ettiği gibi ‘HDP, PKK’dır, cinayettir, bölücülüktür, masumlara, çocuklara, gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır.

HDP’yle ittifak kurmak, terörist Demirtaş ile kahvaltı planları yapmak hiç kimseye iyilik ve onur sağlamayacak, bilakis hıyanete ortak edecektir. CHP seçimini yapmalıdır; sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır? Karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir; FETÖ ve PKK’yla kol kola yürümeye devam mı edecektir? Tamam mı diyecektir?

HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, millete, adalete ve gelecek nesillere namus görevidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılma istemiyle hazırladığı iddianameyi dün itibariyle Anayasa Mahkemesi’ne göndermesi hakkın, hukukun ve adaletin sesidir ve bu gelişme milletin yüreğine su serpmiştir” diye konuştu