AK Parti İl Yönetimi’nin CHP’ye yönelik “HDP ile iş birliği içinde oldukları” suçlamasına cevap veren CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “O arkadaşlara benim tavsiyem, şimdiden bizi ilan etmeden kendileri dikkat etsinler. HDP ile iş birliği yaptıklarını biz geçmiş dönemde çok gördük. Barzani’nin Güneydoğu’da, Doğu’da gezdiklerini çok biliyoruz. Diyarbakır’da megri megri türkülerini çok iyi biliyoruz” dedi

CHP İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantıları devam ediyor. İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, gündem konularında açıklamalarda bulundu.



Şehitlere rahmet dileyen Başkan Ercan, “Çok dolu bir hafta yaşadık. Acısıyla sevinciyle çok güzel bir Cumhuriyet Bayramı geçirdik. İki tane şehidimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Sevincimiz buruk kaldı. Bugün, bu çağda iki tane askerimizin Tunceli’de donarak şehit olması gerçekten çok düşündürücü. O şehitlerimize gece orada, uyku tulumu mu yok, ısıtmalı elbiseleri mi yok, parkaları mı yok, bunların açıklığa kavuşması lazım. Ailelerinin ve kamuoyunun rahatlatılması açısından çok önemli görüyorum. Allah şehitlerimize rahmet etsin.” dedi.



“ŞEHİTLİK DÜZENLENDİ,  MİSAFİRHANE YAPILDI”



Geçen hafta Dumlupınar Şehitliği’nin yeniden düzenlenmesinin ardından yapılan misafirhane ile birlikte açılmasını anlatan Başkan Ercan, “Genel Başkanımızın bilindiği üzere Dumlupınar’da Sandıklılı, Yeni Mahalle  Belediye Başkanlığı’nın ve Türk Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde Dumlupınar Şehitliği yeniden düzenlendi. Bu şehitlik ve oradaki misafirhane açıldı. Bu Afyonumuz için çok önemli. Çünkü Dumlupınar ve 30 Ağustos törenlerinde misafirler açıkta kalıyordu. Onlar için güzel bir misafirhane yapıldı ve şehitlik yeniden düzenlendi. Kütahya’nın olmasına rağmen Afyon olarak biz sahip çıkıyoruz.”ifadesini kullandı.



“COŞKULU BİR KUTLAMA YAŞANDI”



Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu bir şekilde yaşandığını anlatan Başkan Ercan, “Bütün Afyonkarahisarlıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Bu sene biraz daha güçlü kutlandığını düşünüyorum. Devletin engellemelerine rağmen, geçmişte biz bunları çok yaşıyorduk. İnşallah seçim atmosferi filan değildir. Ama halktaki Cumhuriyet sevgisini görmek beni ve özellikle camiamızı çok mutlu etti. Cumhuriyet şenlikleri gerek Valilik’te resmi makamlarda, diğer sivil toplum kuruluşlarında, otellerimizde kutlanması mutlu etti bizleri. Ama CHP’yi basında pek göremedim veya çok nadir görüldü. 300 kişi ile Kocatepe’de güzel bir etkinlik yapıldı. Ondan sonra İmaret Camii’den Anıt Park’a kadar yürüyüş yapıldı. Bu yürüyüşte görmezden gelinenler maalesef buranın önemli sivil toplum örgütleri. CHP var bunun içinde, İYİ Parti var, HEPAR’ı var, Atatürkçü Düşünce Derneği var, Türk Eğitim Sendikaları var yani 12 tane sivil toplum örgütünün mensupları bu yürüyüşü yaptı. Coşku ile yoldan giderken bütün araçların katılımı ile güzel coşku yaşandı. Ama coşku maalesef yansıtılmıyor. Yansıtılması o kadar önemli değil. Halkın gönlünde o kadar gönlünde bayramın kutlanması çok önemliydi.” ifadesine yer verdi.



“ŞU ANDA O KADAR BÜYÜK HAVAALANINA GEREK VAR MIYDI?”



İstanbul Havaalanının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Ercan, “29 Ekim’de genel olarak güzel bir olay daha yaşandı. Türkiye’de ve dünyada en büyük havaalanlarından birisi açıldı. İstanbul Havalimanı açıldı. Bu açılışta emeği geçenleri kutluyoruz ve teşekkür ediyoruz. Çünkü bu memleket için her hizmet edenden Allah razı olsun. Biz bunun için varız. Ama şu anda o kadar büyük havaalanına gerek var mıydı, o da sorulur. Meksika’da sordular halkın yüzde 70’i o kadar büyük bir havaalanı istemiyor. Fabrika istiyor. Bizim Türkiye’de devletin aşağı yukarı geçmişte o çömez dediği devletin yaptığı fabrikaların hepsi satıldı, kapatıldı. Vatandaşın çoluğu çocuğu iş istiyor, ekmek istiyor.  Havaalanından uçamayacak insanlar ‘Maşallah’ diyor, ‘İyi’ diyor, bu kadar büyük tesislerin yapılmasından dolayı memnun oluyoruz ama Türkiye’nin gücü de malum, iş sahası lazım. Türkiye’de özellikle Afyon’da hayvan yetiştiricileri çok zor durumda, şeker pancarı üreticileri çok zor durumda. Kotalar yetmiyor, şu anda devletin aldığı 15-18 bin ton civarında kantarlar açılmamış durumda. Vatandaş kurbandan alacaklarını alamadı. Pazar yerine gittiğin zaman domates 5 lira. Dolar düşüyor ama fiyatlar hiç geriye alınmadı. Doğalgaz, elektrik ve benzinin zamları geriye alınmadı. Bunların da bir an önce geriye alınması lazım. Türkiye hepimizin bu topraklarda yaşıyoruz. İyi yapılan şeylerle seviniyoruz, ama yanlış yapılanları da uyarmak zorunluluğumuz var.” diye konuştu.



“HDP İLE AK PARTİ’NİN NASIL BİRBİRLERİNE YAKLAŞTIĞINI GÖRECEKLER”



AK Partili Yöneticilerin CHP ile HDP iş birliği iddiasına cevap veren Başkan Ercan, “Bizi üzen, en çok basında özellikle AK Partili yöneticilerden, başkan yardımcılarından bir arkadaş CHP’nin HDP ile iş birliği yaptığından bahsediyor. Yani her sefer cevap vermek istemiyoruz ama böyle bir algı yaratmak istiyor. Türkiye’deki basının yansıması sizleri suçlamıyorum ama genel eğilim Afyon’a da yansıyor. Dolayısıyla biz az yer bulabiliyoruz. Anlatamıyoruz, ne oluyor, ha CHP HDP ile işbirliği yapıyormuş. Gerçekten vatandaşın vicdanına sorduğun zaman HDP ile kimin iş yaptığını hangi koalisyonlara girmek istediğini şu anda birkaç gün önce MHP kanadının çekiliyoruz demesiyle HDP ile AK Parti’nin nasıl birbirlerine yaklaştığını görecekler. Onun için o arkadaşlara benim tavsiyem, şimdiden bizi ilan etmeden kendileri dikkat etsinler. HDP ile iş birliği yaptıklarını biz geçmiş dönemde çok gördük. Barzani’nin Güneydoğu’da, Doğu’da gezdiklerini çok biliyoruz. Diyarbakır’da megri megri türkülerini çok iyi biliyoruz. Çözüm sürecinde insanların nasıl Türk Bayrağı’ndan, İstiklal Marşı’ndan, Andımız’dan uzaklaştırıldıklarını çok iyi biliyoruz. Andımız konusundaki tutumları ile de Ne Mutlu Türkiyem, Türkiye Cumhuriyeti’nde Türküm demek suç veya korkarak insanlar Türküm diyebilecek.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

“AFYON’DA EN İYİ OLANI YAPACAĞIZ”

“Saadet Partisi ile ittifak yapılacağı yönündeki iddialar var, siz nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna cevap veren Başkan Ercan, “Şimdi seçim işleri diğer partilerde olduğu gibi bizde de devam ediyor. Belki şu andaki yeni bir yönetim kurulu olmamız hasebiyle bu işe çabuk adapte olduk. İlçelerimizi dolaşıyoruz. Aday çıkarma konusunda çok acelemiz yok. 6 adayımızı açıkladık biliyorsunuz. Bunlar tek adaydı ve kazanması muhtemel olan yerlerimiz. Ama diğer yerlerde de iyi bir aday adayı arama içerisindeyiz. Önceki gün Saadet Partisi Yöneticileri bizleri ziyarete geldiler. Biz geçmişte Rahmetli Erbakan ve Rahmetli Ecevit’in yaptığı hükümet ortaklığındaki konuları kendileriyle konuştu. Sıcak bakılıyor. CHP’yi biz böyle bilmiyorduk. CHP hakikaten memleketi seven, üniter yapıyı savunan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesinden ve bir olmasından yana bir olarak görüyorum. Ben de aynı düşünceleri Saadet Partisi İl Başkanı Sayın Adnan Bey’e söyledim. Çünkü samimi duygularımı söyledim. Doğrudur, fikirlerde bazı ayrılıklar olabilir ama konu Türkiye olunca biz birleşiriz. Geçmişte de bugünkü satılan fabrikalar, şeker fabrikaları hep o hükümet tarafından yapılmıştı. Süleyman Şah Türbesi’nin toprağı kaybedilmiştir ama Kıbrıs gibi bir toprak kazanımı olmuştu. İlk defa Cumhuriyet’te Hatay’dan sonra o farklı biraz tabi ki. Biz yerel seçimlerde ne yapacağız, iş birliği yapacağız. Saadet Partisi bir aday çıkartır, biz bir aday çıkartırız, İYİ Parti bir aday, MHP bir aday çıkartır, bu konularda biz tabi ki tartışmaya açığız, görüşmeye açığız. Afyon’da en iyi olanı yapacağız. Almamız zor olan yerlerde Cumhuriyet’ten yana, demokrasiden yana adaylara destek vermemiz söz konusu olacaktır. İYİ Parti ile de ittifak yapılabilir. Çünkü Genel Başkan düzeyinde de bu görüşmeler yapılıyor. Değerlendiriyoruz çünkü olmazsa olmazlarımız dediğimiz, Cumhuriyet, Atatürk, demokrasi, insan hakları, insanların eşitliği, pastadan eşit pay alma konularında düşünen insanların hepsiyle biz ortaklık yapar destek veririz.”

“AK PARTİ AFYON’DA KURULDU AMA AFYON’DAKİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAYBEDECEK”

“İl Belediye Başkanlığı’nda başvurular var mı?” sorusuna cevap veren Başkan Ercan, “Şu anda Merkez Belediye Başkanlığı için üç tane adayımız mevcut. Fakat biz arkadaşlarımızın ismini yıpranmaması için ve gocunmaması için söylemiyoruz. Ama ileriki günlerde fırtınalar kopacak, ben bunun haberini vermiş olayım. Hakikaten AK Parti Afyon’da kuruldu ama Afyon’daki Belediye Başkanlığı’nı kaybedecek.” ifadesini kullandı.