Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlik olarak 2011 yılında 15 bini aşkın kişiye eğitim verdiklerini, belediye personelinin eğitimi konusunda referans noktası haline geldiklerini söyledi. Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Belediyelerde Yeni Gelişmeler ve Uygulamaya Yansımaları Toplantısı’, Afyonkarahisar’da yapıldı. Korel Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılış törenine Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve birliğe üye belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Altepe, Marmara Belediyeler Birliği olarak 2011 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetlere değindi. 2011 yılı içerisinde toplam 245 farklı eğitim programı organize ettiklerini belirten Başkan Altepe, bu eğitimlerden yaklaşık 15 bin kişiyi mezun ettiklerini bildirdi. 2009 yılından bu yana toplam 50 bin kişinin aynı yöntemle eğitime alındığını ve mezun edildiğini belirten Başkan Altepe, yaptıkları çalışmalar sonucunda birlik üyesi olmayan diğer belediyeler ve kamu kurumları tarafından da referans olarak gösterildiklerini ifade etti. Başkan Altepe, “Birliğimizin faaliyet alanına giren konularda 18 farklı istişare toplantısı düzenledik. Bu kapsamda özel kalem müdürleri, basın danışmanları, mali hizmetler müdürleri, insan kaynakları müdürleri, kültür müdürleri ve çevre müdürleri düzenli olarak toplandı. 7 farklı ülkeye teknik temas, işbirliği ve tanıtım programı organize ettik. 28 farklı ülkeden gelen resmî heyetlerle görüşmeler gerçekleştirdik, birliğimizi ve faaliyetlerimizi tanıtma imkânı bulduk. Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile imzaladığımız protokol kapsamında, bölgemizdeki 6 farklı merkezde ‘belediyelerde yönetim etiği’ konulu konferanslar organize ettik” dedi.
Başkan Altepe, konuşmasında, Marmara Belediyeler Birliği’nin çalışmalarında engelliler konusuna da özel hassasiyet gösterdiğini ifade etti. Engellilere yönelik yaptıkları icraatlar sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ‘Özürlü Dostu Kamu Kurumu’ olarak taltif edildiklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Birliğimiz özürlüler konusunda da önemli çalışmalar yapmıştır. Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde bölge çapında eğitim programları organize ettik. Şehirlerimizin özürlülerin ihtiyacına uygun olarak yeniden düzenlenmesine yönelik 3 farklı kitabı basarak bütün üyelerimize dağıttık. Özürlüler konusunda bölgemizde yapılan bütün önemli faaliyetlere destek verdik. Tüm bunların sonucunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca “özürlü dostu kamu kurumu” ödülü ile taltif edildik” diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerin başkanlarını Kurtuluş Savaşı’nın verildiği topraklar olan Afyonkarahisar’da görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Çoban, yakın zamanda 20’ye ulaşacak 5 yıldızlı termal otel ve merkeze 40 kilometre mesafede yapılacak havaalanının 1 yıl içerisinde hizmete alınmasının ardından şehrin sağlık turizmi açısından Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını söyledi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da konuşmasında, Marmara Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimler açısından önemine değindi. Belediyeciliğin artık eskiden olduğu gibi yol, su ve kanalizasyon olarak algılanmadığını, halkın beklentilerinin her konuda arttığını belirten Balkanlıoğlu, bu beklentilerin karşılanmasında Marmara Belediyeler Birliği’nin öncü rol üstlendiğini ifade etti. Balkanlıoğlu, “Bazı belediye başkanlarımızın değişik alanlarda yaptıkları değerli çalışmalar, artık belediyelerin asli vazifeleri arasına girdi. Sosyal belediyecilik, özürlüler, yaşlılar, evde bakım hizmetleri gibi birçok konuda insanlar hizmet bekliyor. Bu hizmetlerin karşılanmasında, eğitim yani bilgi paylaşımı çok önemli. Birliğiniz de bu konuda öncü kuruluş. Hatta biz de Afyonkarahisar Valiliği olarak Marmara Belediyeler Birliği’nden destek almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından birliğe üye belediyelerin başkanları, birlik faaliyetleri ve belediyelerin sorunları hakkında görüş bildirdi. Açılış törenin ardından Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günün anısına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a plaket verdi.