Afyonkarahisar Belediyesi, Kent Konseyi ve Muhtarlar Derneği işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Marifetli Eller Pazarı” açıldı.Zafer Meydanında açılışı gerçekleştirilen Marifetli Eller Pazarına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açılan “Marifetli Eller Pazarına” verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Düzenlenen organizasyonda Afyonkarahisarlı hanımları bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Yasan, "Amacımız marifetli Afyonkarahisarlı hanımlarımızın ürünlerini ön plana çıkarmak, birlik ve beraberliğini sağlamaktı. Emek veren destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Suat Uygur ise Marifetli Eller Pazarı’na destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek katılımlarından dolayı tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek  Marifetli Eller Pazarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Seçim öncesi verdiği Hanım Eller Pazarını da ilerleyen günlerde hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Zeybek;  Zafer Meydanını daha aktif kullanma konusunda ciddi çalışmalar içerisine girdiklerini söyledi.

Başkan Zeybek “İnşallah başarabilirsek PTT binasını da yıkıp meydanımıza katmayı planlıyoruz. Yine Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmeler halindeyiz. 2. Vakıf İşhanını aynı şekilde yıkıp meydana yakışır güzel bir eser kazandırmayı hedefliyoruz. Bu duygularla Marifetli Eller Pazarının açılmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyor, el emeği göz nuru eser ve ürünlerini sergileyen tüm hanım kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından katılımcılar hep birlikte Marifetli Eller Pazarını gezdiler.