Afyon Belediyesi şehirdeki kadınlarca üretilmiş el işi ve gıda ürünlerinin satışının yapılacağı "Marifetli Hanımlar Pazarı" törenle açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleri ile kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak için Zafer Meydanı’nda 100’ü aşkın stant kuruldu.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

Afyon Belediyesi şehirdeki kadınlarca üretilmiş el işi ve gıda ürünlerinin satışının yapılacağı "Marifetli Hanımlar Pazarı" törenle açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleri ile kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak için Zafer Meydanı’nda 100’ü aşkın stant kuruldu.


Belediye, Kent Konseyi ve Muhtarlar Derneği iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Marifetli Hanımlar Pazarı açılış töreni gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen açılış programına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurulan pazarda kadınlarımız tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin satışı yapılacak. Marifetli Hanımlar Pazarı üç gün boyunca açık kalacak.

"BAŞKAN ZEYBEK BÜYÜK DESTEK OLUYOR"
Programda birer konuşma yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Zeynep Gürman, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Marifetli Hanımlar Pazarı’nın kurulmasında emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler.

Tüm halkı 14-16 Mart tarihleri arasında Zafer Meydanı’na bekleyen konuşmacılar, el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesinin yanında kadınlarımızın aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söylediler.

Hanımların kendi yaptıkları el işlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlayabileceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, pazara ilişkin bilgi verdi. Marifetli Hanımlar Pazarının bereketli geçmesini temenni eden Başkan Mehmet Zeybek, kadınlarımıza bol kazançlar getirmesini diledi.Tarım Bakanlığından Belediyeye geçen Yukarı Pazar Mahallesi’nin bulunduğu eski Gıda Kontrol Laboratuvarının yıkım kararını bu hafta içinden alacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Zeybek; bölgenin gastronomi sokağı olarak hayata geçireceklerini ifade etti.

"GASTRONOMİ SOKAĞI OLUŞTURACAĞIZ"
Başkan Zeybek “Eski Gıda Kontrol Laboratuvarını Tarım Bakanlığından aldık. Yıkım kararı çıktı. İnşallah bu haftaki Encümen’de görüşeceğiz. Binayı yıktırıp orayı Gastronomi Sokağı olarak yöresel ürünlerimizin ilk elden nasıl yapıldığını imalatının ne olduğunu, yukardaki konaklarımızın minyatürlerini de yaparak orada sergilemeye çalışacağız. Önünde çok geniş bir alan bırakıyoruz. Burada Sultan Ahmet Meydanı’nda yapılan Ramazan Şenlikleri gibi şenlikler ve aynı zamanda kadınlarımızın ürünlerini sergileyip satışını yapacağı alanlar oluşturacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Marifetli Hanımlar Pazarı'nın açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek ile protokol üyeleri stant kuran kadınların tezgâhlarını tek tek ziyaret ederek hayırlı işler diledi.