CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş 17.12.2012 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı konuşmada 5084 sayılı yasanın uzatılması için herhangi bir talep bakanlığımıza ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş 17.12.2012 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı konuşmada 5084 sayılı yasanın uzatılması için herhangi bir talep bakanlığımıza gelmedi yaptığı açıklamadan sonra TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.Aynen yayınlıyoruz.
Aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından sözlü olarak yanıtlanması için gereğini saygılarımla arz ederim. 17.12.2012 Ahmet TOPTAŞ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili 2004 yılında bölgelerin kalkınması amacıyla çıkartılan 5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasası son olarak 2010 yılında uzatılmıştır.Yatırım ve İstihdam Teşvik yasası kapsamında bulunan Afyonkarahisar, ilimizde bazı alt yapı sorunları nedeniyle süre yetersiz kalmıştır.5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasası Sosyal Güvenlik Kurumunda indirim,Enerji kullanımında indirim,Vergide indirimler getirmektedir.Yasa 31 Aralık 2012 tarihinde süresini dolduracak olmasından dolayı yatırımcılar ciddi sıkıntılar çekecektir.Bu sıkıntılar istihdama yansıyıp işsizlik oranlarını yükseltecektir.Afyonkarahisar’da bu sorunlar yaşanmaya başlamıştır.
Bu bağlamda:
1-5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasasını uzatılması gerekmektedir.Bu süreyi uzatmayı düşünüyor musunuz?
2–5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasasının uzatılma süresini kaç yıl planlıyorsunuz?
3-5084 Sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasasından 3 kalemde indirimler bulunmaktadır.Yatırımcılarımız bu kalemlerin arttırılmasını beklemektedir.Bakanlığınızın,yasadaki indirim kalemlerini artırma çalışması varmı dır?
4-Yasa kapsamında olan Afyonkarahisar yatırımcısı ve ihracatta önemli paya sahip Mermer Sanayicisi teşvik yasası kapsamında mazottan alınan verginin kaldırılması beklemektedir.Bu beklentiyi gerçekleştirmek için Mermer sanayicisine mazot desteği vermeyi düşünüyor musunuz?