Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görev yapan bir hizmetli, amiri tarafından darp edildiği iddiasıyla 1 ay iş göremez raporu aldı.
2010 yılından bu yana Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde hizmetli kadrosunda görev yaptığını söyleyen A.Ö., İl Müdürü Vekili H.S. tarafından makam odasında darp edildiğini iddia ederek emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. “1 AY İŞ GÖREMEZ RAPORU VERDİLER”
İl Müdürünün emri ile kurumda evrak kayıt ve santral görevine geçirildiğini anlatan A.Ö., sözlerini şöyle sürdürdü: “İl Müdürümüz Antalya’da düzenlenen tatbikat görevine gittiği için yerine vekaleten H.S. bakmaya başladı. Evrak kayıtta şefimiz olan H.B. raporlu olduğundan çalıştığım birimde sadece ben vardım. Telefonla beni arayan H.S. odasına gelmemi istedi. H.S’nin odasına gidince bana F.K. isimli ve başka bir birimde görevli bayan memurun işlerinin olduğunu söyleyerek, onun o günkü işlerini benim yapmamı söyledi. Bunun üzerine ben de H.S.’ye birimdeki şefimizin kurumda olmadığını ve orada da yapılması gereken işler olduğunu söyledim. Bu sözüm üzerine sinirlenen H.S. ayağı kalkarak şahsıma ve aileme ağza alınmayacak küfürler edip beni tekme tokat dövmeye başladı ve duvara ittirdi. Daha sonra beni tartaklamaya devam eden H.S., beni ite kalka odasından dışarı attı. Odadan dışarıya çıktıktan sonra omzumun çıktığını fark ettim. Daha sonra kurumda görevli diğer amir ve memur arkadaşlarım beni Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastanede bana omzumun çıkmasından dolayı 1 ay iş göremez raporu verdiler.” “KENDİSİNİ DUVARA VURDU”
Olayın ardından karakol ve savcılıkla birlikte Afyonkarahisar Valiliği’ne H.S. hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen A.Ö., hukuk mücadelesi vereceğini söyledi. Öte yandan, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili H.S. ise A.Ö ile odada konuşurken bir anda ayağı kalkarak kendisini duvara vurmaya başladığını iddia etti. (iha)