rnrnBolvadin’de daha önce iki ilköğretim okulu ile bir cami yaptıran hayırsever işadamı Ceylan Emet, Bolvadin’de üçüncü okulunu yaptırmak için kolları sıvadı. Bu kez 16 derslik ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Bolvadin’de daha önce iki ilköğretim okulu ile bir cami yaptıran hayırsever işadamı Ceylan Emet, Bolvadin’de üçüncü okulunu yaptırmak için kolları sıvadı. Bu kez 16 derslik Fen Lisesi yaptırmak isteyen Ceylan Emet’in yaptıracağı okulun protokolü dün Valilik makamında imzalandı.
Afyonkarahisarlı hayırsever işadamı Ceylan Emet, memleketi olan Bolvadin ilçesine Fen Lisesi yaptıracak. Bolvadin’e yaptırılacak okulun protokolü, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında, hayırsever işadamı Ceylan Emet ve İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’ın katılımıyla imzalandı. Yaklaşık 2 milyon 400 bin liraya mal olacak olan Fen Lisesi’nin 2 yılda bitirilmesi planlanıyor.
“BOLVADİN İÇİN HAYIRLARIN EN BÜYÜĞÜ YAPILIYOR”
Vali Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, hayırsever işadamı Ceylan Emet’e, eğitime verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. Emet’in bu davranışının diğer hayırseverlere örnek olmasını dileyen Vali Balkanlıoğlu, “Bolvadin için hayırların en büyüğü yapılıyor. Hayır hasenatın en hayırlısı insana yapılan hayırdır. İnsanlara yapılan hayrın en makbulü de insanların eğitimine yapılandır” dedi.
“KAZANCINI İNSANLARA HARCAYANLARA NE MUTLU”
“Kazancını insanlara harcayanlara ne mutlu” diyen Vali Balkanlıoğlu, hayırsever işadamı Ceylan Emet’in dişinden tırnağından artırarak, Fen Lisesi’ni yaptırdığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, yapılacak okulun Bolvadin’e, ilimize ve insanlığa hayırlı olmasını diledi. Ardından söz alan hayırsever işadamı Ceylan Emet ise, daha öncede bir cami ve 2 ilköğretim okulu yaptırdığını dile getirerek, Bolvadin benim memleketim, Bolvadin’i çok seviyorum” dedi.
“DIŞARIDAN KAZANDIĞIMI MEMLEKETİMDE DEĞERLENDİRİYORUM”
Bolvadin’e hizmet etmekten ve böylesine bir hayırda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Emet, “Dışarıdan kazandığımı kendi memleketimde değerlendiriyorum” diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu, hayırsever işadamı Emet’den Afyonkarahisar merkeze de bir okul yaptırmasını istedi. Ancak Ceylan Emet buna çok sıcak bakmadığını belirterek şunları söyledi: “Merkezde güçlü işadamlarımız var. Buraya da onlar yaptırsınlar.” Emet, Bolvadin’e bir gün üniversite kazandırmayı hedeflediğini söyledi.