CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, yazılı bir basın açıklaması yaparak, CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu’nun yemin etmeme kararına, il yönetimi olarak destek ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, yazılı bir basın açıklaması yaparak, CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu’nun yemin etmeme kararına, il yönetimi olarak destek verdiklerini açıkladı. Ercan, partisinin karanını; anlamlı, onurlu ve saygın olarak değerlendirdi.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, söz konusu açıklamasında, CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu’nun hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan haklarını koruma ve savunma kararlılığı anlayışında olduğunu; ancak bu anlayışın kamuoyunda yanlı anlaşıldığını bildirdi. Tutuklu milletvekillerinin yemin edip göreve başlamalarını istediklerini ifade eden Ercan, “Partimiz, 2002 yılında nasıl demokrasinin, millet iradesinin seçme ve seçilme hakkının savunucusu olarak hakkında kesin yargı kararı bulunduğu için milletvekili olamayacak Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın milletvekili olmasını sağlayan yasal düzenlemelere destek verip, katkı sağladıysa bugün de aynı anlayışla milletvekili seçilen ve haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan milletvekillerinin yemin edip göreve başlamalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.
“YARGILANMAMAM YA DA AF TALEBİMİZ YOK”
Ercan açıklamasına şöyle devam etti: “CHP olarak biz milletvekili seçilmiş mazbatasını almış kişiler için ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimiz de yok. Biz mahkûm olmamış, seçilme engeli bulunmayan, savcılıklardan, YSK’dan milletvekili olabilir diye belge almış, analarının ak sütü gibi temiz oylarla seçilmiş, milletvekillikleri YSK tarafından onaylanmış ve mazbatalarını almış bütün milletvekillerinin yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz. Bu seçmene ve onun oyuna, yani milli iradeye duyduğumuz saygının gereğidir. Önüne geleni üç satırlık bir gerekçeyle tutuklayan, ancak tahliye etmemek için dokuz sayfa gerekçe yazan yargı anlayışına hayır diyoruz. Hiçbir kimsenin masumiyet karinesi dışında düşünülmemesini ve adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz.”
“HAKSIZLIĞI VE HUKUKSUZLUĞA KARŞIYIZ”
Açıklamasında, Başbakan Erdoğan’a da gönderme yapan İl Başkanı Ercan, “Yakın bir geçmişte demokrasi inancımız ve milli idareye saygımız nedeniyle, hiçbir AKP yöneticisine veya AKP’liye “başka bir aday bulamadınız mı” diye sormadan Sayın Erdoğan’a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan partinin örgüt mensupları olarak şimdi, “başka aday bulamadınız mı” diyen Başbakan’a soruyoruz. CHP, sadece kendi arkadaşlarına değil, her koşulda milli idareye ve demokrasiye saygının gereği olarak aynı durumdaki diğer milletvekillerine karşı yapılan haksızlığı, hukuksuzluğa da karşıdır, karşı olacaktır. Hiç kuşku yok ki, başkanlığını Adalet Bakanı’nın yaptığı HSYK’nın atadığı kişilerin dağıttığı adalet adalet değildir.”
“YEMİN ETMEME KARARININ ARKASINDAYIZ”
CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu’nun yemin etmeme kararına, il yönetimi olarak destek verdiklerini açıklayan Ercan, açıklamasının son bölümünde şunları aktardı: “Kararlarını, hukukun evrensel ilkelerine ya da Anayasaya göre değil de, iktidar mensuplarının çıkar ve isteklerine göre veren yargıçların görev yaptığı ülkede demokrasiden söz edilemez. Demokrasiyi, Cumhuriyeti, insan haklarını savunmayı ve korumayı ilke edinmiş CHP örgütü olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamanın karşısındayız. Bu anlayış ilke ve demokrasi inancıyla yeminleri engellenen milletvekillerine yemin etme yolu açılmadıkça örgüt olarak meclis grubumuzun yemin etmeme kararının arkasındayız. Partimizin bu anlamlı, onurlu ve saygın kararını desteklediğimizi il yönetimi olarak kamuoyuna duyururuz”