Sanayileşme ile birlikte, Tazlar Köyü'nden ayrılarak İstanbul, Manisa, Ankara ve Bursa gibi pek çok şehre dağılarak yaşamlarını sürdüren Tazlarlı vatandaşlar, bu yıl sekizincisi düzenlenen Katmer ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Sanayileşme ile birlikte, Tazlar Köyü’nden ayrılarak İstanbul, Manisa, Ankara ve Bursa gibi pek çok şehre dağılarak yaşamlarını sürdüren Tazlarlı vatandaşlar, bu yıl sekizincisi düzenlenen Katmer Şenliği’nden bir araya geldi.
Afyonkarahisarlı İşadamı Asım Kocabıyık’ın önderliğinde başlatılan ve her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Katmer Şenliği bu yıl sekizinci kez düzenlendi. Sanayileşme ile birlikte Tazlar Köyü’nden göç eden Tazlarlı vatandaşların bir araya gelmesini ve buna bağlı olarak gönlü köy özlemi ile dolu olan insanların kaynaşmasını amaçlayan şenliğe büyük ölçüde katılım sağlandı. Sponsorluğunu tamamen Tazlar köylüleri ile Tazlar gönüllülerinin üstlendiği şenliğin organizasyonu Tazlar Katmer Şenliği Komitesi tarafından yapıldı. İki gün süren şenlik köy konağının temel atma merasimi ile başladı.
7’DEN 70’E HERKES EĞLENDİ
Şenlik coşkusu Cumartesi günü zirveye ulaştı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren şenliğin yapılacağı Tazlar piknik alanına akın eden Tazlarlı vatandaşlar öğle saatlerine kadar şenlik alanını doldurdu. Voleybol turnuvası, halat çekme yarışması yumurta taşıma yarışması ve diğer dallarda yapılan çeşitli yarışmalar ile 7’den 70 şenliğe katılan tüm Tazlarlı vatandaşların eğlenmesi sağlandı. Şölen kapsamında, Tazlar Ateşi miniklerinin yöresel oyunları, Şifa Yılmaz ve ekibinin mini konseri, rodeo, canlı langırt ve benzeri oyunlarla müzik dinletileri ile şenliğe gelen halk unutulmaz bir gün yaşadı.
BİRLİK VE BERABERLİK ARTIYOR
Şenlik alanında pişirilen katmerler gelen vatandaşlara ikram edilirken, anne ve babalar türkülerle çocuklar ise kendileri için oluşturulan çocuk parklarında eğlendiler. Tazlar Köyü Muhtarı Mehmet Bilgili, yaptığı açıklamada şenliğin kendi muhtarlık döneminde olmasının kendisine gurur verdiğini, köylülerin bu şenlik kapsamında birlik ve beraberliklerini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Köylüler ise bu şenlikle birlik ve beraberliğin arttığını söyledi. Şenlik öncesinde ise köy konağının temel atma merasimi yapıldı. Şenlik, Pazar günü mezarlık ziyareti, Mevlid-i Şerif okunması ve Tasavvuf Müziği Konseri ile sona erdi.
Şenliğe, Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Demir ile İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa ve çeşitli illerden gelen çok sayıda Tazlarlı katıldı.