Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini açıkladı.

Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede Emirdağlı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak açıklandı.

 

MAHİNUR ÖZDEMİR KİMDİR?

Anne tarafından Konya, baba tarafındane Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerinden olan Mahinur Özdemir Göktaş, Avrupa parlamentosuna başörtüsüyle giren ilk kadın milletvekili oldu.

Mahinur Özdemir, 7 Kasım 1982 tarihinde Belçika'nın Schaerbeek kentinde doğdu. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü'nde lisans, kamu yönetimi alanında da master eğitimi aldı. Bunun yanında Fransızca, Flemenkçe ile İngilizce dillerini de öğrendi. Daha sonra siyasete atılarak 2009 yılında Merkez Demokrat Hümanist Parti'den Brüksel meclisine girdi. 30 Temmuz 2010'da da Rahmi Göktaş ile evlendi. Öte yandan Özdemir 2015'de Ermeni Soykırımı'nı reddetmesi sebebiyle partisinden tasfiye edilmiştir.

2015 yılında Ermeni Kırımı'nı soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için partisinden ihraç edildi ve bağımsız milletvekili olarak siyasete devam etti. 2019 yılında ise Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçiydi.

2023 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirildi. Evli ve iki çocuk annesi olan Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manevi kızı olarak da biliniyor.