İtalya'nın Milano kentinde MADS sanat galerisinde 21 Mayista baslayacak olan Phìlo-Poém sergisine katilan tek Türk sanatçı, Afyonkarahisarlı Hacer Ercan.

"Yetimler iftari" adli yaglı boya tablosuyla bugun başlayacak olan sergiye davet alan ressam Hacer Ercan art curatorlerin eseri cok begenmesinden cok memnun oldugunu belirtti.

"Yetimler İftari" tablosunun cok duygu yuklu oldugunu belirten MADS sanat galerisinden art curator Sera Giannini esere buyuk ilgi gosterdi.

Tablonun hikayesini anlatan Hacer Ercan sunlari soyledi; "

"Bu resmi gecen yil pandemi doneminde ramazan ayinda yaptim.on tarafta kendileri gorunmese de resme bakanin kendi hayal dunyasina biraktim.yetimler iftari`ndaki cocuklarin kimisinin kolu yok kimisinin bacagi.ortak noktalari ise onlar anne ve babasiz.umudum, belki dunyadaki en tepedeki ve en alttaki butun insanlara bir sekilde ulasir da yetimleri ya da baska insanlari anlamaya baslarlar.malesef bugun degisen hicbirsey yok. Yine filistinde suriyede dogu turkistanda ve adini sayamadigim nice yerlerde cocuklar boyle sofralarda sokaklarda oksuz ve yetim birakiliyorlar.anneler essiz evlatsiz evsiz caresiz.hergun umutlari tukenmekte hergun cocuklar anne ve babasiz kalmakta.sozun bittigi yerdeyiz. Umudumuz ve duamiz rabbimiz bu zalimlerin zulumlerini bir an once bitirmesi yonunde.bu tablonun bu cocuklara umut olmasini ve bu cocuklarin sesi olmasini diliyorum."

Sergi 21-31 Mayıs arasinda madsgallery.art sitesinde online olarak da yayinlanacak.

AFYONHABER ÖZEL HABER