Maden Mühendisi Nurettin Duman, bir açıklama yaparak "Maden firmaları, profesyonel maden danışmanlarından mutlaka destek almalı" dedi.

Nurettin Duman Maden Danışmanlık olarak Afyonkarahisar’da, 2005 yılından beri Türkiye’nin farklı bölgelerindeki firmalara “maden danışmanlık” hizmeti veren bir kurum olduğuklarını belirten Maden Mühendisi Nurettin Duman, kurumunu şöyle tanıttı:

"Son yıllarda madenciliğin ülkemizdeki ve dünyamızdaki  önemi hızla artmaktadır. Yerli ve yabancı firmalar diğer sektörlerden madencilik sektörüne girmektedir. Madenciliğe bağlı mamül ürün ve ham cevher ihracatımız her yıl katlanarak artmaktadır.

Madenlerin rezervinin tespit edilmesiyle başlayan süreç, arama ruhsatı alınması, işletme ruhsatına geçilmesi, ilgili kurumlardan izinlerin alınarak faaliyetlere başlanması ile devam etmekte ve üretilen madenin satışı ile nihayete ermektedir.

Arama ve üretim aşamaları titizlikle ve bilinçli bir şekilde yapılmalı milli servetin 1 gramının dahi heba edilmemesine dikkat edilmelidir.

Madencilik faaliyetleri öncesinde ve sonrasında kurumlardan izinlerin alınması, belgelerin eksiksiz olması, muhatap olunan bütün kurumlar ve sosyal çevre ile uyumlu ve koordinasyonlu bir şekilde çalışılması gerekmektedir.

Mevzuata aykırı yapılan faaliyetlerde idari para cezaları,faaliyet durdurma,  ruhsat iptaline kadar giden süreçler ve  diğer yaptırımlar ile karşı karşıya kalmamak için bütün evrakların tam olmasına, ilgili mevzuatta yer alan hususlara  dikkat edilmelidir."

Maden danışmanlık firmamızın internet sayasına gitmek için tıklayınız...

 

Nurettin DUMAN
Maden Mühendisi

http://madendanismanlik.com/