Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan projeler kapsamında, Afyonkarahisar’ın ilçe Milli Eğitim Müdürleri Mart ayı toplantısını Sandıklı’da yaptı.   İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın toplantıdan önce İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında yapılan Toplantının açılış konuşmasını yapan Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Eroğlu yapmış olduğu konuşmada;”İlçenin genel eğitim durumu, okul, öğrenci sayıları, okulların başarıları, karşılaşılan genel sorunlar, İl genelinde uygulamaya konulan projelerin yanında kendi başlattıkları projelerden sunumlar eşliğinde bahsederek katılımları için gelen misafirlere teşekkür etti.”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yapmış olduğu konuşmada;”Göreve başladıktan sonra ilk olarak Sandıklı ilçesinde bu toplantıyı yapıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin tanışıp, kaynaşması, ilçelerimizde uygulan güzel projelerin diğer ilçelerimize uyarlanarak uygulanması başarımızı arttıracaktır.” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, yönetim sürecinde dikkat edilmesi  gerekli hususlar üzerinde durdu. İlimiz genelinde karşılaşılan ortak sorunlar ve çözüm yolları üzerinde durularak toplantı tamamlandı. Yemekte Buluştular
Sandıklı Öğretmen Evinde misafirlere yemek ikram edildi. Yemeğe Sandıklı Kaymakamı Ali Candan,, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve Sandıklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı katıldı.
Sandıklı İlçesinde ikinci toplantı , Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşti , İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim EROĞLU, Şube Müdürleri İsmail Sarıçiğil, ve Ufuk Taşbaş ile birlikte İlçenin tüm okul ve kurum müdürleriyle birlikte bir toplantı gerçekleştirildi. Sandıklı’nın eğitimdeki mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantılarda karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunuldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, toplantılarda: Örgün ve Yaygın Eğitim içindeki öğrencilerin mevcut durumları, başarının artırılması yönünde yapılacak çalışmalar, İlköğretimden ortaöğretime geçiş ve yönlendirmede Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği hedeflerin yakalanması konularında açıklamalarda bulundu.