İKİNCİ YARI ÖNCESİ AFYONSPOR

Bir aylık aradan sonra bu pazar temsilcimiz Afyonspor, TFF 2 Lig Beyaz Grup mücadelesinde Nazillispor ile karşı karşıya geliyor. Şimdiden başarılar diliyoruz.

Afyonspor ilk yarıyı kadro ve bütçe bağlamında bakıldığında başarılı bir şekilde tamamladı diyebiliriz.  35 milyona kurulmuş takımlarla arasında 2 puan fark var. Afyonspor 2. yarı performansıyla bu farkı kapatıp onların önüne de geçebilir. Biz takıma inanıyor ve güveniyoruz. Afyonspor bir kısım taraftarların beklediği şekilde bu ara dönemde transfer gerçekleştirmedi. Mevcut kadrodan Ali Aydemir kendi isteğiyle transfer olmak istediğini ifade etti ve Etimesgutspor’a transfer oldu.

Afyonspor yönetimi ve teknik heyeti elindeki kadroya güveniyor. Bütçe olarak da Afyonspor'un çok rahat olduğunu söyleyemeyiz. Maalesef yönetim,Belediye ve sponsorlar dışında takımın başka desteği yok diyebiliriz. Takımımız Afyonspor ne hazindir ki, genelde yalnızları oynuyor. Bu şehirden ciddi anlamda kazanç sağlayan iş adamları, takıma destek için ellerini ceplerine atmıyorlar, istisnalar kaideyi bozmaz diyelim. Önceki dönemlerden bazı futbolcuların alacakları ile ilgili de UÇK yani Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Afyonspor'a ciddi anlamda bir bedel çıkardı. Bu bedelin de ödenmesi gerekiyor, ciddi bir miktar olduğunu ifade edebilirim. Yönetim bir yandan bu bedelleri ödemek durumunda, bir yandan da takımın ihtiyaçlarını gidermek ve ödemeleri yapmak durumunda. UÇK ödemelerini bir kenara bırakırsak, Afyonspor'un borçsuz olduğunu söyleyebiliriz. Ara transfer de çok maliyetli oluyor, normal transfer döneminden çok daha fahiş ücretler istenebiliyor bu dönemde. Yönetimin bir forvete talip olduğunu ve bu transfer için de 3,5 milyon TL istendiğini buraya not edelim. Bir futbolcuya 3-4 aylık bir dönem için üç buçuk milyon TL verilirse bu işlerin üstesinden nasıl gelinir bunu okuyucuların ve taraftarların anlayışına bırakıyorum. Haliyle yönetim de bu transferden vazgeçti. Şahsen bu dönemin bir geçiş dönemi olduğunu, Afyonspor'un bu sene bitirebileceği en iyi yerde ligi tamamlayıp, önümüzdeki sene için hedef büyüteceğini düşünüyorum. Bu sene hedeflenen play off.  Şampiyonluk gibi bir düşünce açıkçası çok fantastik olur. Velev ki şampiyon olduk TFF 1. Lig’e çıktık, sonuç ne olacak. Asansör takım olmanın bir anlamı var mı?

Gençlere yatırım yaparak bu gençlerle sonraki sezonlarda büyük hedefler kovalamak daha akılcı diye düşünüyorum. Mustafa Özbay, Eray Akar ve Yavuz gibi..  gençlere ara transfer döneminde teklifler geldi. Yönetim bu gençlerle devam ederek, önümüzdeki yıllara yatırım yapmak istiyor. Yönetimin Afyonspor için hedefi kulübü şirketleştirme bir A.Ş. olarak faaliyetlerini sürdürmesi ve bunu da yeni bir yönetimin üstlenmesi şeklinde. Başkan Süleyman Karakuş ve yönetimi kulübü bu şekilde devrederek, sezon sonunda yönetimi bırakmak istiyor. Kulübün yalnız bırakıldığı bu dönemde taşın altına ellerini koyarak bu sorumluluğu üstlenen Başkan ve ekibine teşekkür ediyoruz. Taraftarları da hep destek tam destek bilinci ile takımımızı desteklemeye davet ediyoruz. Özellikle iç saha maçlarında tribünlerde yerlerimizi alalım ve takımımızı destekleyelim. Oyunculara, teknik heyete ve yönetime yönelik olumsuz tezahürattan kaçınalım.

İlk yarının son maçı olan Somaspor maçında yaşananları geride bırakıp Nazillispor maçı ile birlikte yeni bir sayfa açalım. Olcay Şahan bu takımın önemli değerlerindendir. Oyunculara abilik yapan, onları yönlendiren ve saha içi lideri olan,  kariyeri herkesin malumu olan çok önemli bir futbolcudur. Somaspor maçı sonrası zaten taraftarlardan özür diledi. Bir anlık tepki diyelim Somaspor maçının sonlarında yaşanan durumları. Bu mevzuyu sonraki maçlara taşımayalım, oyuncularımızı ve teknik heyeti ıslıklama ve olumsuz tezahürat gibi durumlarla demoralize etmeyelim. Olumsuz yaklaşımlar takımımıza zarardan başka bir şey getirmez. Ligi güzel bir şekilde tamamlayalım ve önümüzdeki senelere hedef büyütelim.

Afyonspor’u layık olduğu en üst liglere taşıyalım el birliğiyle..

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]