LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN... SÜPER LİG 28.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ ZİRVE YARIŞI İYİCE KIZIŞTI

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!



LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

SÜPER LİG 28.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

ZİRVE YARIŞI İYİCE KIZIŞTI





HAFTANIN TAKIMI: BEŞİKTAŞ

 

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından zirve yarışı kızıştı. Beşiktaş haftanın en karlı takımı olurken Galatasaray, derbi beraberliği sonrası Başakşehir'le olan puan farkını 5’e indirdi. Beşiktaş'ın lider Başakşehir'i mağlup etmesiyle Galatasaray'ın da iştahı artmıştı fakat sarı kırmızılılar Kadıköy'de rakibinin 10 kişi oynamasını değerlendiremeyince sahadan 1 puanla ayrıldı. Galatasaray Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak Kadıköy'de kazanamama serisini 20 yıla çıkardı. Beşiktaş ise lider Başakşehir'i yenerek en azından ikincilik umutlarını artırdı.

 

FENERBAHÇE-GALATASARAY: Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Fenerbahçe kaleye ilk isabetli şutunu 25. dakikada atarken, Galatasaray ise kaleyi tutan bir şuta imza atamadı. Ancak ilk yarının kader anı 42. dakikada yaşandı. Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali’ye sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Bize göre hakem kararında ısrar edip sarı ile yetinmeliydi. O da şundan; UEFA kurallarına göre, top havada iken bu tarz yapılan hareketlerde sarı yeterlidir deniyor, bu pozisyonda da Diagne topa hakim olmadığı ve hareket sırasında top havada olduğu için sarı yeterlidir diye düşünmekle birlikte hakemin kararına saygı duyuyorum. İkinci yarıya Galatasaray, Belhanda'nın yerine Emre'yi alarak başladı. bunun sonucunda fırsatlar yakalayan sarı kırmızılılar önce Linnes ile direği geçemedi. Ardından Feghouli'nin ortasında Onyekuru kafa ile takımını öne geçiren isim oldu. Ancak bu üstünlük 4 dakika sürdü. Feghouli'nin kaybettiği topta Dirar içeri çevirdi. Soldado'nun bıraktığı topta Eljif topu tavana asarak takımına beraberliği getiren isim oldu.Bu pozisyonda Dirar’ın Feghouli’ye faulü var idi, Hakem ve VAR odası bu faulü es geçti. Bir başka tartışılan pozisyonda da Mehmet Topal’ın Linnes’in göğsüne doğru hamlesi en azından sarı kartlık idi. Direk kırmızı da çıkabilirdi. İki türlü de Fenerbahçe 9 kişi kalacaktı. Kalan bölümde Galatasaray’ın baskısı sonucu başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Böylece Fenerbahçe deplasmanındaki galibiyet hasreti 20 yıla çıkan Galatasaray, Başakşehir'in puan kaybını tam değerlendiremedi,bir puanla yetindi ve puanını 56'ya çıkardı.







BEŞKTAŞ-BAŞAKŞEHİR: Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta zirveden kopmak istemeyen Beşiktaş, lider Başakşehir'i 2-1 yenerek puan farkını 8'e indirdi. Maçın başından itibaren sağ kanattan etkili ataklar geliştiren konuk takım oldu. Beşiktaş'ın pozisyon üretmekte zorlandığı dakikalarda Visca'ya atılan toplarla etkili olan Başakşehir, Visca ile 22. dakikada gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda, Karius'tan dönen topu savunma uzaklaştırdı. Alman kaleci bu pozisyonun devamında üst üste 3 kurtarışa imza attı. Başakşehir, klasikleşen gollerinden biriyle öne geçti. Visca, sağdan çizgiye inerek içeriye nefis bir pas verdi. Robinho gelişine tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Ligin asist kralı Visca, 13. asistini yaparken, Robinho da gol sayısını 11'e çıkardı. Golden sonra duran toplarla etkili olmaya başlayan Beşiktaş, son dakikalarda eşitliği sağladı. Ljajic'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül ön direkte kafayı vururken, Mert Günok'tan dönen topu Atiba vole ile tamamlayarak fileleri havalandırdı. 



İkinci yarı iki takım için de dengeli başladı. Ancak Beşiktaş, başlarda öne geçen takım olmayı başardı. Gökhan Gönül'ün pasında Burak Yılmaz ceza sahasında bekletmeden nefis vurdu ve takımını ilk kez öne geçirdi. Golden sonra özellikle Başakşehir orta sahasında kopmalar oldu. Bunları değerlendiren Beşiktaş hızlı hücumlarla pozisyon aradı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. Beşiktaş bu sonuçla zirveye biraz daha yaklaştı.

 

BURSASPOR-TRABZONSPOR: Ligde Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli avantaj sağlayan Trabzonspor, haftanın açılış karşılaşmasında konuk olduğu Bursaspor'u Abdülkadir Ömür'ün 68. dakikada uzaktan attığı golle 1-0 mağlup etti ve üst üstte dördüncü kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'da Jose Sosa, 80. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Arjantinlinin şutunda kaleci Okan gole izin vermedi. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bursaspor'da Samet Aybaba'nın istifasının ardından göreve getirilen ve yeşil-beyazlıların başında ilk maçına çıkan teknik direktör Mesut Bakkal ise, yeni takımının başında çıktığı ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:

Rizespor 1-0 Göztepe

Konyaspor 1-1 Sivasspor

Kayserispor 0-2 Ankaragücü

Antalyaspor 1-0 Kasımpaşa

Malatyaspor 1-1 Alanyaspor

Erzurumspor 2-1 Akhisarspor





HAFTANIN OYUNCUSU: Eljif Elmas (FB)





HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Karius (Beşiktaş)





Savunma: Gökhan Gönül (BJK) Mina (Malatyaspor) Vida (BJK) Linnes (GS)





Orta Saha: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor) Atiba (BJK) Eljif (FB) Boyd (Ankaragücü)





Forvet: Burak YILMAZ (BJK) Fernandes (Alanyaspor)





HAFTANIN HAKEMİ: Cüneyt ÇAKIR (Beşiktaş-Başakşehir maçı yönetimiyle)





HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Ünal KARAMAN (Trabzonspor)

 





Lokman ÖZKUL

lokmanozkul@gmail.com

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM