Afjet Afyonspor ligin 6. haftasında Zafer Stadyumu’nda saat 19.00 da bir nevi eski dostlardan oluşan İnegölspor ile karşı karşıya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afjet Afyonspor ligin 6. haftasında Zafer Stadyumu’nda saat 19.00 da bir nevi eski dostlardan oluşan İnegölspor ile karşı karşıya geldi.

Hasan Erkin Şimşir hoca yönetimindeki konuk ekipte, eski kaptanımız Türker ile birlikte Samet, Aykut Uluç, Ersel Aslıyüksek, Ali Kılıç, Ömer Faruk Ermeç gibi..  bizde önceden forma giymiş oyuncular vardı. Maçın sonucu bu anlamda da merakla bekleniyordu. Afjet Afyonspor’da Erhan Şentürk’ün kaptan çıktığı karşılaşmada, Ankaraspor maçından farklı olarak Nazmi’nin yerine Hamza Ok’u 11 de gördük. 

Maça Afyonspor hızlı başladı, oyunu rakip yarı alana yığma gayretleri ilk başlarda sonuç verdi lakin gol gelmedi, iyi pozisyonlar da olmasına rağmen. İnegölspor’da Aykut Uluç’un bildiğimiz 18 dışından şut denemeleri oldu, etkiliydi de bu pozisyonlarda kaleci Bayram başarılıydı. 22.dakikada Ersel’in soldan ortasında Bahadır’ın şok golüyle 1-0 geriye düştük. Futbolda olur bunlar lakin bir an önce toparlanmak gerekir. Beraberliği bulma çabaları 43 te sonuç verdi. Solda sıfırda yapılan asisti Erhan net bir vuruşla gole çevirdi 1-1. 

İkinci yarıya İnegölspor hızlı başladı. Savunma ve kalecinin bir anlık uyuması! sonucu Bahadır kendisinin ve takımının ikinci golünü attı 1-2. Bu gol takımı biraz panik yaptı açıkçası. İlk yarı sonlarında İsmail Haktan’ın sakatlanarak çıkması da hücum organizasyonlarını olumsuz etkiledi. Erhan Şentürk liderliğindeki Jetler çabuk toparlandılar ve sonucu kendi lehlerine çevirdiler. 59 da Erhan harika bir kafa vuruşu ile durumu dengeledi bu takıma da büyük bir moral oldu. Bu golden sonra üstünlük ev sahibine geçti. Mustafa Çapanoğlu’ un Cihan Özkara müdahalesi yerindeydi ve sonuç da getirdi. Cihan kafa golü ile durumu 3-2 Afyonspor lehine çevirdi. Maçta son sözü hat trick yaparak söyleyen Erhan oldu 4-2. 

Maçın yıldızı da doğal olarak Erhan Şentürk idi. Kaptan gemisini yürüttü tabir-i caizse. Erhan’dan sonra Doğan Ateş de müthiş oynadı, sahada basmadık yer bırakmadı. Stoper tandemi gayet başarılıydı. Sağ ve sol bekler istenileni tam veremedi özellikle ilk yenilen golde sağ bekin rahat orta yaptırmaması gerekirdi. Rakip kanatlara biraz daha yakın oynamalılar ve rahat orta yapma imkanı vermemeliler diye düşünüyorum. 

Mithat çok etkisizdi çok fazla top kaybı yaptı, oyundan alınması yerindeydi. Nazmi müdahalesi de gelebilirdi orta sahaya dinamizm getirirdi. Forvette Erhan Şentürk ile birlikte Cihan Özkara’nın birlikte oynaması gerektiğine inanıyorum. 

Sonuçta bu takım olacak, bir kaç hafta sonra daha da iyi olacağına inanıyorum. Önümüzdeki 3 maçı kayıpsız atlatırsak şampiyonluğun en büyük favorisi biz oluruz. Tabii favori gösterilmek taa baştan beri takım üzerinde de bir baskı oluşturdu. Bu stresi görmek çok mümkün. Zamanla bu stres de ortadan kalkacaktır. 

Afyonsporlular bu takıma inansınlar hep destek tam destek düsturu ile desteklemeye ve maçlarda yalnız bırakmamaya devam etsinler başarının da geleceğini görecekler. 

Afjet Afyonspor’a hafta sonu ki Niğdespor deplasmanında başarılar diliyoruz..
 

Lokman Özkul

Spor Yazarı ve Yorumcu

lokmanozkul@gmail.com