Afyonhaber köşe yazarı Lokman Özkul, güney illerinde meydana gelen deprem felaketinin ardımdan "acil yardım çağrısı" yaptı.

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Afyonhaber köşe yazarı Lokman Özkul, güney illerinde meydana gelen deprem felaketinin ardımdan "acil yardım çağrısı" yaptı.

Özkul, yazısında "Neredeyse o bölge yeniden imar edilecek. Devletimiz büyük bunları karşılayabilir lakin biz de vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Her şeyi devletten bekleme kolaycılığından çıkıp,  bunun yanında biz vatandaşlar da sorumluluk almak durumundayız. 10 şehrin imarı trilyonlarca belki daha da yüksek meblağlarda miktarlara mal olabilir. Depreme dayanıklı yeni konutların yapılması için devlet millet işbirliği ile bu hedef gerçekleştirilebilir. " dedi.

Lokman Özkul, yardım önerisi olarak "Acizane benim bir önerim;  özellikle kamu çalışanları ve düşünürlerse emekliler;  şu anda gündemde olan banka promosyonu verilmesi durumunda, isteyenler bunun tamamını, isteyenler yarısını,  isteyenler bir kısmını deprem bölgesine aktarabilir. Bu insanların kendi tercihi bizim önerimiz, insanların maaş ve diğer gelirlerinden farklı olarak,  aldıkları maaşa bağlı olarak bankaların onlara vermiş olduğu bir hediye olan promosyonu bağışlayabilirler. " diye yazdı.

Lokman Özkul'un ilgili köşe yazısı linki:

https://www.afyonhaber.com/yazarlar/lokman-ozkul/simdi-dayanisma-zamani/1538/