Afyonspor - Çorumspor FK maçının spikeri, spor yorumcusu Lokman ÖZKUL, Afyonspor - Çorum FK maçını yazdı...

Lokman Özkul, maç yayınıyla ilgili eleştiri ve yorumlara da tepki gösterdi...

İŞTE O YAZI!..

Afyonspor, ligin 5.haftasında Beyaz
gurubun en iddialı takımı, şampiyonluk favorilerinden Çorumspor ile Pazar günü saat 19.00 da güzel bir hava ve saha ortamında karşı karşıya geldi.

Kağıt üstünde Çorumspor FK favori gösteriliyordu. Yalnız önemli olan sahada gösterilen performanstı. Afyonspor çok iyi bir oyun mu ortaya koydu? Hayır. İyi mücadele etti en azından etmeye çalıştı, aksayan oyuncular oldu, yeni bir takım olduğu için normaldir diyoruz.

Altıncı haftadan sonra takımı görmek daha doğru olur. Özellikle Sivas Belediyespor maçından sonraki, içeride oynanacak Amed Sportif Faaliyetler maçı takımı değerlendirmek için ölçü olur diye düşünüyorum. Takımın yaş ortalaması 23, oldukça genç bir takım. Olcay Şahan’ın abiliğinde istenilen seviyeye gelecek oyuncular.

Maçta en çok Şiyar Kepir’in yokluğunu hissettik. Ön liberoda yer almayınca o pozisyonda Olcay oynadı, bu defa da orta saha yetersiz kaldı.

Afyonspor bu maçta oyunun önemli bir kısmında orta sahada üstünlüğü Çorumspor’a bıraktı. Murat Yıldırım, Ferhat Yazgan ve Ali Akkuş üçlüsü daha baskın göründü. Suat Kaya takımının en iyisiydi, oynadı oynattırdı, golünü attı. Mehmet Akyüz takımı adına kendisinden istenileni veremedi sonuçta Mert Nobre tarafından oyundan alındı. Murat Yıldırım ile birlikte çıkması açıkçası Afyonspor’a yaradı. Burak Çalık ve Enes ne kadar etkili de olsalar bir Murat Yıldırım ve Mehmet Akyüz değiller.

Bu dakikalarda Afyonspor’u oyunda tutan kaleci Anıl’dı. Anıl her yönüyle ben Bayram’dan daha iyi kaleciyim diyordu. Malumunuz geçen sezon ilk devre Bayram’ın yedeği olarak oynamıştı, biz o zamanda Anıl’ın birinci kaleci olmasını savunuyorduk. Bayram çok hata yapmaya müsait bir kaleci, her kaleci hata yapar yalnız Bayram’da bu potansiyel daha yüksek. Dünkü maçta da, biz maçı anlatırken de pozisyonu süzemedik, bir de baktık ki, kaleci Bayram kendisine yapılan geri kafa pasını ellerinden kaçırarak, bacaklarının arasından gol olmasına neden olmuş. Biz dahil kimse ne olduğunu anlamadı sadece hakem işin farkındaydı o da orta noktayı gösteriyordu. Bayram bu hatasından kaynaklanan fevriliği maç sonuna kadar gösterdi, hakemden maç sonunda kırmızı kart gördü, bu onu daha da çıldırttı, etrafa saldırmaya başladı, zar zor zapt edildi! İçeride de her tarafı kırıp dökmüş. Çok büyük ceza bekliyor onu.

Maç 1-1 berabere bitecek diye beklerken Erkan Kaş’ın 18 içinde topu eliyle oynaması sonucu hakem penaltıya hükmetti, Olcay topla Bayram’ı ayrı köşelere göndererek, takımımızı 2-1 öne geçirdi ve maç da bu sonuçla tamamlandı. Afyonspor altın değerinde üç puan aldı.

Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz..


Gayrimemnunlara Not:

Ne olursa olsun hiçbir şeyden memnun olmayan hiçbir şeyi beğenmeyen bir kesim var. Takımı beğenmezler, takım için mücadele edenleri beğenmezler, her şeyi eleştirirler, eleştiri haktır yalnız haddince, usulünce ölçüsünce.

Teknik ekibimizle birlikte, sıfır maliyetle tamamen gönüllü olarak maçı izleyicilere canlı aktarıyoruz. Yorumları okumam lakin bazıları şöyle demişler böyle demişler diyorlar. Verdiğiniz emek karşılığında üzülüyorsunuz. 2. Lig standartlarının üzerinde yayın yapıyoruz ekibimizle birlikte. Bu gayri memnunlara; Ertem Şener’i, Alp Özgen’i, Ercan Taner’i, Ali Ferahbot’u ve diğerlerini de.. getirseniz onları da beğenmezler. Bizim beğenilmek gibi bir derdimiz de yok. Biz Afyonspor sevdalısı olarak takımımıza katkı vermeye çalışıyoruz, takdir eden eder, etmeyenlerin de canı sağ olsun..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]