Lokman Özkul, Afyonspor - Batman Petrolspor maçını değerlendirdi...

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Lokman Özkul, Afyonspor - Batman Petrolspor maçını değerlendirdi...

İŞTE O YAZI...

 

4 Şubat Cumartesi günü saat 14.00 te oldukça soğuk bir günde, sahanın genel olarak futbol oynamaya elverişli olduğu bir zeminde Afyonspor, Batman Petrolspor ile karşı karşıya geldi.

Afyonspor eldeki oyuncu kadrosuna göre çıkabileceği en iyi 11 le çıktı. İlk 15 dakika karşılıklı orta saha oyunu içinde geçtikten sonra ev sahibi ekip oyun üstünlüğünü ele geçirdi. İnanılmaz bir baskı kurdu rakip yarı sahada. Bunun neticesinde de, Olcay’ın arka direğe kullandığı serbest vuruş neticesinde arkada kendini unutturan genç oyuncu Eray’la üstünlük golünü buldu. Bu golden sonra da Afyonspor ataklarını devam ettirdi lakin ikinci golü bulamadı, devreye de Afyonspor’un 1-0 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarı oyun bir 5-10 dakika dengede geçtikten sonra, 55 ten itibaren konuk ekip oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Ev sahibi ekip de kontraataklarla gol aradı. Afyonspor birçok gol pozisyonuna da girdi lakin özellikle santrafor İlke çok kolay harcadı. Birinde topu arkadaşına aktaramadı veya arkadaşı almak istemedi, diğerinde boş kaleye topu gönderemedi ilk yarıda da önce direğe sonra dışarı göndermişti. Batman Petrolspor pozisyonlar bulsa da çok net değildi bir pozisyonda topları iki direğe birden vurdu diğer pozisyonlarda kaleci Anıl’ı zorlamadı.

Oyun Afyonspor’un üstünlüğü ile tamamlanacak derken 90+5 te maçın hakemi penaltı uydurdu. Deplasman ekibi doldur boşalt yaparken ne hikmetse, bu dakikada sağdan organize bir atak geliştirdi. Yapılan orta Şiyar Kepir’in koluna çarptı. Hakemin kararı itirazlara rağmen penaltı oldu. Bu pozisyonda kesinlikle penaltı kararı çıkmaması gerekiyordu, kural kol açıksa ve topla bilinçli oynama düşüncesi varsa diyor yalnız maçın hakemi bu kuralı es geçerek Afyonspor aleyhine penaltı kullandırdı ve maçta 1-1 eşitlikle tamamlandı. 

Afyonspor ikinci yarı neden bu kadar kapandı anlamak çok zor ev sahibi ekipsin rakibin üstüne gideceksin, savunma güvenliğini de elden bırakmayarak. Takımın üç santraforu varken bugün sadece İlke vardı o da saç baş yoldurdu iyi bir santrafor bugün hat-trick yapardı. Berat Tosun bu takımın birinci santraforu olmalı dedik onu da sattılar zaten transfer yapamıyoruz bari eldekileri kaybetmesiydik. Kaan Baysal’a da ayrı bir yer açmak istiyorum. Çok yetenekli diye buradan da çok övmüştük yalnız bugün tanıyamadım. O kadar isteksizdi ki anlamak mümkün değil sadece oyna(mış) gibi yaptı. İkinci yarıda İlke’nin çaprazdan kaleci ile karşı karşıya olduğunda topu ona çıkaracağı o kadar açıktı ki topa hamle bile yapmadı. Topu alsa boş kaleye yuvarlayacaktı, oyun içinde de çok etkisizdi.

Takım genel anlamda iyi görünmesine rağmen orta sahadaki etkisizlik, kısım kısım oyun üstünlüğünü rakibe verdi. Afyonspor, bazı oyuncularının verimsizliği buna ilave olarak da hakemin kötü yönetimi nedeniyle üç puandan oldu. Geçmiş olsun…

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu