Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Eğitim hayatının her dönemi farklı heyecan ve seçimleri beraberinde getiriyor.  Birçok genç hayalini kurduğu lisede eğitim almak için pek çok ayrıntıya dikkat ediyor. Özellikle, okulun sunduğu avantajlar ve başarı oranı gibi faktörler birçok genç için büyük önem taşıyor. Genel olarak, lise seçimi esnasında her gencin belirlediği belli başlı kriterler mevcut. Bunun yanı sıra, hayalini kurduğunuz liseyi tercih ederken gözden kaçırdığınız bazı detaylar olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek başarılı bir lise eğitimi için ilk adımı atabilirsiniz.
Eğitim Anlayışı
Üniversiteye geçişin son basamağı olan liseyi seçerken öğrenciler bölüm, yakınlık, hayallerine giden yol gibi pek çok detayı göz önünde bulundurur. Bu esnada seçtiğiniz kurumun eğitim anlayışı gözden kaçabilir. İyi bir liseyi tercih etmek için tüm alanlarda gelişiminizi önemseyen kurumlardan yana olmanızda fayda var. Okulun amacı ve insan yetiştirmeye olan bakış açısını önceden görmek hayallerinize giden yolun doğruluğunu teyit etmeniz açısından önemli.
Akademik Destek
Birçok öğrenci, öğretmeni ile sağlıklı bir iletişim kuracağı ortamda yer almayı istiyor. Bu nedenle, lise tercihi yaparken kuruma ait akademik kadroyu önceden inceleyebilirsiniz. Bu noktada lisede görev alan kadronun tecrübeleri ve eğitim anlayışına dair detaylara göz atabilirsiniz.
Fiziksel Ortam Koşulları
Genel olarak, birçok öğrenci eğitim detaylarını ön planda tutsa da son aşamada fiziksel ortam koşullarına dikkat ediliyor. Hayalini kurduğunuz liseye odaklanırken okulun bulunduğu fiziksel şartlar ve kampüs olanaklarına göz atmayı ihmal etmeyin. Eğitim alanında önemli bir yer tutan laboratuvar ve çeşitli uygulama alanlarının varlığını teyit edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sosyal anlamda sunulan spor ve sanat gibi aktivitelere de dikkat etmenizde fayda var.
Kozmos Lisesi Eğitim Olanakları
İstanbul Avcılar’da 2017 yılında eğitim vermeye başlayan Kozmos Yazılım Lisesi, yazılım ve bilişim odaklı ve İngilizce ağırlıklı eğitim veren bir yazılım lisesidir. Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi, yazılım ve bilişim odaklı, modern ve yenilikçi eğitim vermektedir. 4 yıllık süre boyunca birçok dersi uygulamalı olarak almanızı sağlayan Kozmos Lisesi kendine özgü bir eğitim sistemi sunuyor.
Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi, yazılım geliştirme (Software ve Mobile Development), Siber Güvenlik ve Ağ Sistemleri (Cyber Security ve Network Sistemleri), Dijital Pazarlama ve Grafik Tasarımı (Dijital Marketing ve Graphic Design Arts) eğitimleri ile geleceğin yazılım uzmanlarını sektöre hazırlıyor.
Kozmos Yazılım Lisesi, öğrencilerin dil gelişimi kazanması ve yurt dışı deneyimi yaşamasını sağlamak amacıyla Erasmus+ projeleri düzenlemektedir. Erasmus+ gibi yurt dışı projelerinin yanı sıra, piyasadaki yerli yazılım firmaları ile ortaklaşa çalışmalar, projeler, ulusal ve uluslararası yarışmalar gibi etkinliklere imza atarak öğrencilerin sınıf dışı pratiklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Siz de İstanbul yazılım lisesi arayışındaysanız Kozmos Yazılım Lisesi’ni tercih edebilirsiniz.
https://www.kozmoslisesi.com/



Seçilmiş bir azınlıktan oluşan okul öğrencileri sınıf ve dönemlerine göre farklı müfredatlarla karşılaşıyor. Atölye ve kulüplerin yoğunluk kazandığı bu okul modelinde geleceğin mühendisleri pek çok ayrıntıyı önceden öğrenme fırsatı bulunuyor.