Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ekoloji ve Coğrafya Kulübü tarafından Tempo Çağrı Merkezi'nin ana sponsorluğunda 'Limit Sizsiniz, Hayatınızı Değiştirin, Harekete Geçin' konulu seminer düzenlendi.rnrn'Satışın 10 Altın ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ekoloji ve Coğrafya Kulübü tarafından Tempo Çağrı Merkezi’nin ana sponsorluğunda ‘Limit Sizsiniz, Hayatınızı Değiştirin, Harekete Geçin’ konulu seminer düzenlendi. ‘Satışın 10 Altın Kuralı’ kitabının yazarı Taner Özdeş’in konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Tempo Çağrı Merkezi İnsan Kaynakları Direktörü Özgül Topkan, Afyonkarahisar ve AKÜ’nün Tempo için büyük anlam ifade ettiğini belirterek, “Afyon’da tıpkı sizler gibi bin Afyonlu gençle Türkiye’nin ve dünyanın çok önemli markalarına hizmet veriyoruz. Hizmet sektörünün ekonominin can damarı haline gelmesiyle, müşteri ilişkilerinin en iyi öğrenildiği, uygulandığı, geliştirildiği yerler olan çağrı merkezlerinin yıldızı, hem gençler nezdinde hem de ülke ekonomisi içinde her geçen gün daha da parlıyor. Her gün sizin gibi gözleri ışıl ışıl parlayan, birbirinden güzel işlere imza atmak üzere enerji dolu onlarca genç Tempo Ailesi’ne katılıyor. Kariyer yolculuğuna çağrı merkezinde müşteri temsilciliği ile başlayan biri olarak samimiyetle söylemeliyim ki, eğitim aldığınız alan ne olursa olsun çağrı merkezi deneyimi size çok şey katacaktır. Yapılan bu güzel aktivite vesilesi ile sizi, bu değerli deneyimin kazanılacağı en kaliteli işyerlerinden biri olan Tempo’ya davet ediyorum” dedi.
IQ’NUN PEŞİNİ BIRAKIN EQ’NUZU GELİŞTİRİN
Verdiği seminerde duygusal zekanın başarı üzerine etkisini anlatan Taner Özdeş, üniversitenin tüm öğrencilerine açık olarak gerçekleştirilen seminerde gençlere pek çok tavsiyede bulundu. Herkesin IQ geliştirme peşinde olduğunu, ancak asıl önemli olanın EQ (duygusal zeka) düzeyi olduğunu vurgulayan Taner Özdeş, hayatta her şeyin, kişinin kendisiyle başladığını bu yüzden kişinin kendini tanıması ve sevmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Taner Özdeş, şunları söyledi:
“Öncelikle kendinizi tanıyın ve sevin ki, başkalarıyla ve olumsuz olaylarla baş edebilin ve uyum sağlayın. Kişinin kendine güveni küçük yaşlarda başlar, başarılarla ve inançla artar. Hedef ve başarı hırsı, ilerlememizi sağlar. Hayatta ürettiğimiz, kendimize ve çevremize faydalı olduğumuz sürece var olabiliriz. Düşünceleriniz ve hislerinizi yönlendirme şekliniz, kişisel farklılığınızı da belirler. Gücünüzü en iyi şekilde kullanabileceğiniz güven, sevgi, inanç, coşku, neşeli durumlardan alın, korku, şüphe, endişe, çöküntü, karamsarlık ve üzüntüden uzak durmaya çalışın. Davranışlarınızın durumunuzu, durumunuzun da fizyolojinizin, düşüncelerinizin ve inançlarınızın bir sonucu olduğunu unutmayın”.
ENERJİK VE POZİTİF OLUN
Kişinin enerjik, pozitif olması ve doğru kararlar alabilmesi için sağlıklı olması gerektiğine işaret eden Taner Özdeş, sağlıklı olmak için kişinin kendisine iyi bakması, iyi beslenmesi, sigara ve alkol kullanımının sağlığına zarar vermeyecek düzeyde olması, düzenli uyuması ve düzenli tatil yapması gerektiğini söyledi. Gençlere spor için mutlaka zaman ayırmalarını tavsiye eden Taner Özdeş, “Kendinize sürekli yeni hedefler belirleyin, yeni insanlarla tanışın, bol bol kişisel gelişim kitapları okuyun, mümkünse seminerlere katılın. Hayır kurumlarında veya sivil toplum örgütlerinde görevler alın. Bilgi ve tecrübenizi paylaşın, insanlara örnek olun. Bol bol gülümseyin. Ailenize ve yakın dostlarınıza zaman ayırın. Zamanınızı çok iyi değerlendirin, bunun için planlı olun. Kendinize özen gösterin, iyi giyinin. İyi giyinmek ille de marka giymek demek değildir. Yürüyüşünüz, duruşunuz, el ve kol jestleriniz, bakışınız da en az giyinmek kadar önemlidir. Hepsi bir bütündür, sizin imajınızdır. Yeni insanlarla tanışmaya gayret edin. Mümkünse yurt dışı seyahati yapmaya çalışın” diye konuştu.
Ücretsiz olarak verilen seminer sonunda katılımcılara eğitim sertifikaları ile Dr. Cihaner Eren’in ‘Lider’ isimli kitabı da hediye edildi. Divas Pırlanta, katılımcılar arasında yaptığı çekiliş sonucu bir öğrenciye pırlanta kolye hediye ederken, seminerin ardından Tempo Çağrı Merkezi İnsan Kaynakları Departmanı yetkilileri Tempo’daki çalışma koşulları, kariyer ve iş fırsatları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.