Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 90'ın üzerinde yarışmacının katımıyla Karayolları Parkında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

                           Sosyal faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kent Konseyi, gelenek haline getirdiği Yöresel Yemek Yarışması'nı bu yıl sekizinci kez gerçekleştirdi. Karayolları Parkında yapılan yarışmaya, yoğun katılım oldu. Lezzetlerin yarıştığı yarışma, hamur işi, tatlı ve ana yemek olmak üzere üç kategoride yapılırken, yarışmacılar dereceye girmek için lezzet ve ikramda birbirleriyle yarıştı.

 

                JÜRİ LEZZETLERİ SEÇMEKTE ZORLANDI

 

Yarışmanın jüri üyeliklerini Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Yürütme Kurulu Üyeleri Süleyman Bircan, Abdullah Çelik, Emir Murat Özdilek Teknik Anadolu Meslek Lisesinden; Önder Kaynak, Ahmet Canavarcı, AKÜ Meslek Yüksek Okulundan Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, İl Kültür Turizm Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Adalet Atacan, Kasaplar ve Sucukçular Lokantacılar Odasından Mehmet Çınar, Sami Çakmak, Aşçılar Federasyonundan Murat Başer, Ramazan Doruklu, Arif Armağan, Hüseyin Yalvaç, İbrahim Malkoç ve Ali Rıza Kartal yaptı.

 

              “AMACIMIZ YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ GELİŞTİRMEK”

 

              AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk’ün de katıldığı programda Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, yarışmaya gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek yarışmacılara başarılar diledi. Yarışmaya, beklenenin üzerinde katılım olduğunu belirten Birliktir, bu yoğun katılımın, yarışmanın ne derece önem kazandığının göstergesi olduğunu söyledi. Bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmaya katılımın beklenenin üzerinde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yarışmaya ev hanımlarının büyük rağbet gösterdiğini ifade etti. Jüri üyelerini ayrıca tebrik eden Başkan Çoban, yarışmanın amaçlarından bahsetti. Afyonkarahisar’ın ve güzel ülkemizin yemek kültürünü yaşatmak olduğunu kaydeden Başkan Çoban, amacımız yemek kültürümüzü geriye değil, bilakis ileriye götürmek diye konuştu. Birbirinden lezzetli yemeklerin yarışmaya katıldığını ifade eden Başkan Çoban, büyük bir ustalık ve özveriyle hünerlerini sergileyen yarışmacıları tebrik etti. 

 

              DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

              Yarışmada lezzet, koku, görünüş, sunuş, pişirme derecesi ve kıvam kriterleri göz önünde bulunduruldu. Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacıların isimleri şöyle açıklandı:

 

 HAMUR İŞİ KATEGORİSİNDE

                1. Kadriye Büyükmanav, 2. Onur Baltürk ve 3. Sibel Çobanoğlu

                TATLI KATEGORİSİNDE

                1. Huriye Eltaş, 2. Ayşe Kocakuş ve 3. Mine Hale Başdaş

                ANA YEMEK KATEGORİSİNDE

                1. Fatma Çınar, 2. Mustafa Günişen ve 3. Özge Öztürk

 

Bu sonuca göre, birinci olan yarışmacılara 1000 TL, ikinci olan yarışmacılara 750 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 500 TL para ödülü verilirken, Park Hayat Hastanesi tarafından da dereceye giren yarışmacılara duvar saati hediye etti.  Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık’ın elinden aldı.