Kütahya’da yerel yayın yapan” Kırküç Gazetesi” ilimizin başarılarını sütunlarına taşıdı. Gazetenin dünkü nüshasında manşetten "özel haber" olarak verilen habere "KOMŞUYA BAK" manşeti atıldı.



İŞTE O HABER:





"Kütahya’nın en yakın komşusu olan Afyonkarahisar, termal turizmde Kütahya’yı sollayarak adını dünyaya duyururken, futbol takımlarının da kamp yaptığı merkez haline geldi. 30 Ağustos’da milyonlarca izleyici kitlesine sahip MasterChef Türkiye programının Zafer Haftası Özel Bölümü de yine komşuda çekildi. Kütahya ise tüm bu değerlere sahip olmasına rağmen komşuyu imrenerek izledi

MİLYONLAR AFYON’U TANIDI TANIDI

TV8’de yayınlanan, milyonlarca izleyici kitlesine sahip MasterChef Türkiye programının Zafer Haftası Özel Bölümü, Gastronomi Alanında UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan Afyonkarahisar’da çekildi. Afyonkarahisar’ın tarih ve kültürünün de tanıtıldığı programda şehrin 3 yıllık ve 5 yıllık master plan çerçevesince planlar yapıldığına dikkat çekildi. Afyonkarahisar muhteşem bir şehir diyen ünlü şefler, gastronomi alanında Afyonkarahisar’ın önemli başarılara imza atacağından emin olduklarını ifade ettiler.



DÜNYANIN TAKIMI GELİYOR

Komşu il Afyonkarahisar yine önce davranarak yaptığı kamp merkezi ile futbol takımlarının merkezi haline geldi. Aralarında başta Süper Lig takımları olmak üzere birçok profesyonel ve amatör takım, kamp merkezi için Afyonkarahisar’ı seçerken, şehre de çok ciddi bir katkı sağladı. 650 bin metrekare alana kurulu Kocatepe Spor Kompleksi’nde Zafer Stadyumu, 11 çim ve 2 sentetik olmak üzere toplamda 13 antrenman ve maç sahası bulunuyor. Afyonkarahisar bu sezon 70’den fazla takımı ağırlamayı hedefliyor.



TERMAL TURİZM’DE ÇOK ÖNDELER

Yıllardır Termal turizmde söz sahibi olan Afyonkarahisar, 20’den fazla 5 yıldızlı otele sahip ve yatak kapasitesi olarak Büyük şehirler dışında en fazla imkana sahip illerden biri konumunda yer alıyor. Kütahya ise yıllardır bu duruma imrenerek bakarken, bir türlü istediği tesisleri yapabilmiş değil. Gerek girişimci gerekse devlet desteleriyle her alanda atılan adımlar şehre adeta dinamizm katıyor. Kütahya ise yıllardır bu durumdan mahrum olarak kendi kabuğunda devam ediyor.



SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

MasterChef Türkiye programının Zafer Haftası Özel Bölümünün Afyonkarahisar’da çekilmesi ve Futbol takımlarının kamp merkezi haline gelmesi sosyal medyada da adeta gündem haline geldi. Vatandaşlar Kütahya’nın termal turizm başta olmak üzere birçok imkana sahip olmasına rağmen bu değerlerini bu zamana kadar kullanamadığını ifade ederek “Komşuda yapılanları maalesef yine izliyoruz. Peki biz ne yapıyoruz? Birbirimizin paçasından çekmeye devam ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.





BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ / GAZETE KIRKÜÇ