35 ŞUBE BAŞKANI KUMARTAŞLI'YA DESTEK İÇİN İLİMİZE GELDİ

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi tarafından görevden alınan Afyon eski Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'ya destek çığ gibi büyüyor.

5 Mayıs'ta seçimlerin yapılacağı ve yeni yönetimin belirleneceği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin mevcut Genel Başkanına destek vermemesi sebep gösterilerek görevinden alınan eski Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı için 35 ilden gelen Şube Başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak Kumartaşlı'ya yapılan bu haksız girişimi kınayarak, hizmet eden insanların artık cezalandırılmamasını istediler.  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın katkılarıyla ilimizde Budan Termal Otel'de bir araya gelen 35 Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı, yaptıkları toplantının ardından Afyonkarahisar Şube eski Başkanı İsmail Kumartaşlı'ya desteklerini bildirmek üzere Basın açıklaması yaptılar.

 Yapılan basın açıklamasına Afyonkarahisar 22. Dönem AK Parti Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak, AK Parti Milletvekili aday adayı İş adamı Galip Şanlı, Şehit babaları, anneleri ve gaziler katıldılar. 5 Eylül 2012 yılında Afyonkarahisar da meydana gelen ve 25 askerin Şehit olduğu mühimmat depo patlamasında şehit düşen Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan tarafından yapılan basın açıklamasında; " Değerli Şube başkanı arkadaşlarım, kıymetli Şehit anne ve babalarımız, derneğimizin güzide delegasyonu, saygı değer basın mensupları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Her zaman bizlerle birlikte olduklarına inandığımız tüm Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Öncelikle bugün burada toplanmamızı sağlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar Eski Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'ya teşekkürlerimizi sunarız.  Malumunuz olmak üzere 5 Mayıs 2018 tarihinde derneğimizin genel merkez genel kurulu ve genel başkan seçimi vardır. Değerli Afyonkarahisar Eski Şube Başkanı İsmail Kumartaşlının bu zamana kadar yaptığı çalışmalar Afyon halkı ve camiamız tarafından takdir ile izlenmektedir. Ancak Başkanımız genel başkan adayı Konya şube Başkanı Mustafa ışık’a destek açıklamasından sonra görevinden uzaklaştırılmıştır.rnrnTürkiye genelinde 43 şubesi olan derneğimizin 35 şubesi bugün burada Afyonkarahisar şube Başkanımız tarafından üzerine atıfta bulunulan gerekçeler huzurun huzurunda değerlendirmeye tabi tutulmuş haksız yere görevinden uzaklaştırıldığı kanaatine varılarak sayın İsmail Kumartaşlı ya sonsuz desteklerimizi verdiğimizi bildiririz. Bu camiaya bu güne kadar emeği ve hizmeti geçen herkese teşekkürlerimi sunarken, manevi değerleri yüksek olan bayrak yarışında bende varım diyen genel başkan adayı Konya Şube Başkanı Mustafa Işık’ın vizyonunu projelerini birlik beraberlik ve huzur içerisinde hep birlikte yaratıcı olan bu yeni oluşumda camiamıza en iyi hizmeti sunacağına inandığımızdan dolayı kendisi ve ekibini destekliyoruz.  Bu basın açıklaması mevcut şube başkanları tarafından imza altına alınmıştır"dedi.

 Yapılan basın açıklamasının ardından kendisini verilen bu destekten dolayı tüm Şehit Ailelerine, Şube Başkanlarına teşekkür eden İsmail Kumartaşlı, adaletin yerini bulacağını söyledi. Bu güne kadar gece gündüz demeden, ailesiyle geçireceği zamandan feragat ederek günlerce çalıştığını belirten Kumartaşlı, "Ben bu çalışmalarımı genel merkezimizin veya genel başkanın gözüne gireyim diye yapmadım. Ben Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin gönlüne girmek istiyordum, ben diğer şube başkanlarımızın takdirini kazanmak istiyordum. Rabbime şükürler olsun ki bunu başardığımı burada bir kez daha gördüm. Çok duygulandık ve mutluyum. İnşallah 5 Mayısta yapılacak olan seçimlerin ardından yeniden görevimin başına döneceğim ve Genel Başkanımız Mustafa Işık ile daha güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

BAŞKAN ÇOBAN'A AYRI TEŞEKKÜR

Kendisine, yönetimine, Şehit Aileleri ve Gazileri sonsuz destek ve önem veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ayrıca teşekkürlerini ileten Başkan Kumartaşlı, bu güzel organizasyonu kendilerine sağlayan Başkan Çoban'ın şehit aileleri ve gaziler olarak hiç bir zaman hakkını ödeyemeyeceklerini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Adayı Konya Şube Başkanı Mustafa Işık'ta bir açıklama yaparak, tüm haksızlıklara karşı dimdik durduklarını ve bundan sonra da durmaya devam edeceklerini belirterek, seçimlerden inşallah zaferle çıkıp, tüm hizmetlerini en iyi şekilde sürdüreceklerini söyledi. Işık, sadece kendisine destek olduğu için mevcut genel başkan tarafından görevden alınan İsmail Kumartaşlı'ya yapılan bu haksızlığın hesabını da soracaklarını söyledi. Başkan adayı Kılıç, kendilerini burada ağırlayan ve desteklerini her daim gördüklerini belirttiği Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ayrıca teşekkürlerini iletti.  Işık, Başkan Çoban'ın da Kumartaşlı'ya verdiği destekten dolayı büyük onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

NASIL GENEL BAŞKAN OLMUŞ ANLAYAMADIM!..

Programa katılan ve İsmail Kumartaşlı'ya desteklerini bildiren  Afyonkarahisar 22. Dönem AK Parti Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak'de bir destek açıklamasında bulundu.rnrnDerneğin mevcut genel başkanının İsmail Kumartaşlı'ya uyguladığı bu haksız girişim karşısında susmayacaklarını belirten Koçak; "Ben şahsen ülkemiz adına yapılan hain girişimlerin hep karşısında durdum. Yanımda yüzlerce kişi vardı ama Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı hiç yoktu. Ülkemiz menfaatine yapılan tüm etkinliklerde hiç görmedim. Böyle birinden de böyle bir haksızlık beklememek zaten yanlıştık. Ama bu yanlış giderilecek. Çünkü Başkan Kumartaşlı yalnız değildir. Tüm Şehit aileleri olarak, Şube Başkanları olarak, Gazilerimiz olarak yanındayız. Bizim gözümüzde hiç bir zaman görevden alınmamıştır bunu kabul etmiyoruz"dedi.

 “Hizmet edenler cezalandırılamaz”

AK Partide yaptığı milletvekili aday adaylığı açıklamasının ardından ilk ziyaretini Şehit Aileleri ve Gazilere gerçekleştiren Galip Şanlı ise, Kumartaşlı ile tanıştığı zamandan bu yana tüm çalışmalarını takdirle takip ettiğini ve şahsında tüm dernek yönetimine sınırsız desteğini sunduğunu belirtti. Şanlı, hizmet edenlerin cezalandırılamayacağını belirterek, bu haksızlığa da dur diyeceklerini söyledi.

Basın açıklamasına katılan herkese teşekkür eden Başkan Kumartaşlı, Dr. Mahmut Koçak ve AK Parti Milletvekili aday adayı Galip Şanlı'ya da ayrıca, hem kendisine hem de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesine desteklerinden dolayı teşekkür etti ve kendilerinin de her zaman desteklerinin arkalarında olduğunu söyledi.

Programa katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'da tüm Şehit Aileleri ve şube Başkanlarına Afyonkarahisar’a hoşgeldiniz diyerek, İsmail Kumartaşlı'ya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 İsmail Kumartaşlı'nın çalışmalarını her zaman takdir ettiğini ve gerekli tüm desteği verdiğini söyleyen Başkan Çoban; " Sayın Kumartaşlı halen bizim gözümüzde Dernek Başkanıdır ve öyle kalacaktır. Yapılan haksızlığa kesinlikle susmayacağız. Sizlerinde destek vermesi bizleri çok mutlu etti. İnşallah daha güzel günler ve hizmetler bizleri bekliyor" diyerek Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Adayı Mustafa Işık'a şimdiden görevinde başarılar diledi.