Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanıp dün dağıtılan şehitler takviminin kendilerine ait olduğunu öne sürerek, “Elimizden verileri çalarak, Afyonkarahisar Belediyesi bir takvim basmıştır. Bu takvim 10 yıldır şehitler takvimi olarak yayınlanıyor. Şimdi ise bu takvim Mehmet Zeybek takvimi olarak yayınlanmıştır” dedi.



Kumartaşlı ve çok sayıda şehit ailesi belediye önünde eylem yaptı. Eylemde Kumartaşlı şunları söyledi:

"Belediye Başkanlığı Özel kalemi arayarak 2020 şehitler takvimi bastırılacak mı bastırılmayacak mı diye sordum. Ertesi gün gelen cevap “hazırlığınızı yapın, şehitler takvimi belediye başkanlığı tarafından bastırılacaktır.” denildi. Bizde bunun üzerinde 10 yıllık emeğimiz olan çalışmayı tasarımcımıza hazırlattık. Belediye Başkanlığı Satın Alma Müdürlüğü, hazırlığımızı 25 Aralık günü arayarak istedi. Bizde inandık güvendik. Belediyemize çalışmaya ilettik. Zaman geçti bizde belediyemize durumu sorduk. Ne oldu dedik. Yeniden tasarım yapıyoruz dediler. Dünkü basın açıklaması ile bir çalışma yapılmış. Kelime oyunuyla elimizden verileri çalarak, Afyonkarahisar Belediyesi bir takvim basmıştır. Bu takvim 10 yıldır şehitler takvimi olarak yayınlanıyor. Şimdi ise bu takvim Mehmet Zeybek takvimi olarak yayınlanmıştır. Bu takvim 10 yıldır Türk Bayrağı ile yayınlanırken Mehmet Zeybek, Türk Bayrağı’nı kendi resmine tercih etmiştir.  

Devletin birimi olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de yalana ortak olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanım ben size Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin’i şikâyet ediyorum. Afyonkarahisar belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i şikâyet ediyorum. Emek hırsızlığı yaptılar. Şehitlerimizi siyasete alet ettiler.

Diyorlar ki, 365 gün çok çalıştık şehitler takvimi hazırladık diyorlar. Onlar yapmadı. Dernek olarak biz yaptık. Burada en önemli olan şey şu. Bu vatan evlatları ay yıldız için şehit oldu. Bizim hazırladığımız takvimde tüm şehitlerimizin fotoğraflarında ay yıldız vardır. Ama belediyenin tasarladığı takvimde ay yıldız kaldırılmıştır. Sizin ay yıldızla ne derdiniz var?

Ben 310 şehit ailesinin temsilcisiyim. Dernek başkanlığından beni aldıracakmış. Derneği lav edecekmiş. Eski terör örgütünün taktiklerini kullanarak AK Parti il başkanı bana tehdit gönderiyor. Sayın cumhurbaşkanım bize burada mobing uygulanıyor. Şehit ailelerimiz gazilerimiz mutsuz ve üzgünüz. Arz ederim."