Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’un talimatları ile illerde “İl Bazlı Tanıtım Stratejisi” çalışması başlatıldı. Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada illerle ilgili bölge temsilcileri atandı.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’un talimatları ile illerde “İl Bazlı Tanıtım Stratejisi” çalışması başlatıldı. Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada illerle ilgili bölge temsilcileri atandı.





ÇalışmayıTanıtma Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı birlikte yürütüyor. Pilot il olarak alınan illerin kültür ve turizm il müdürleri ile toplantılar başlatıldı.





Bu çerçevede Ege ve Marmara Bölgesi İl müdürleri ile bakanlık yetkilileri 21 Kasım Cumartesi saat 13.00’da internet üzerinden bir araya geldi.Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Afyonkarahisar İl müdürü Mehmet Tanır, müdür yardımcısı Cemil Kaynak ve şube müdürü Zehra Acar’ın hazır bulundu. Toplantı bakanlık yetkililerinin yeni il bazlı tanıtım stratejisi ile ilgili sunumu ile başladı.





İl Müdürü Mehmet Tanır”Bakanlığımız tarafından başlatılan İl Bazlı Tanıtım Stratejisi çok yerinde bir projedir. Bu projede Afyonkarahisar’ın içinde yer aldığı25 il ilk uygulamaya alınmıştır. Afyonkarahisar’ın ilk iller arasında yer almasında  ilimizde yaptığımız turizme yönelik çalışmalar etkili olmuştur.





İl bazlı tanıtım çalışmasında, ilin hedef pazarlarına yönelik tanıtım stratejileri belirlenecek ve uygulanacaktır. Daha sonraki hedef 81 il için de aynı tanıtım çalışmasının yapılmasını sağlamaktır. Ülkemizin resmi web sitesi www.goturkey.com‘un bir platform yapısına dönüştürülerek güncellenmesi yapılmaktadır. Platformun iletişim stratejisi güncellenmiş ve bu kapsamda site içeriklerinin zenginleştirilmesi ile hedef kitlelere daha etkin bir şekilde ulaşılması amaçlanmıştır. Tabi kiilerleyen zamanda bu projede ilde tanıtım faaliyeti yapan tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları da paydaş olarak alınacak” Dedi.





İl Müdürü Mehmet Tanır Afyonkarahisar’da yapılan turizme yönelik çalışmalardan bahsetti.  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası’ndan sonra Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon çalışmalarında ürün olarak ortaya çıkan raporları, yine Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planı’nı” bakanlık yetkilerine takdim etti. Ayrıca ilde diğer kurum ve kuruluşların çalışmalarından bahsetti. Bakanlık yetkilileri Afyonkarahisar’da yapılan çalışmaları takdirle karşıladı. İlerleyen süreçte Bakanlıkla iller arasında koordineli şekilde çalışmaların hızla sürdürüleceği belirtilerek toplantı sonlandırıldı.