Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “Zaferin ve Termalin Başkenti Afyonkarahisar’da Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Okulu” etkinliği başlatıldı.



3-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projenin açılışı Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezinde yapıldı. Proje başlangıcında konuşan AKÜ Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Peker, “Hocaların emeğini ben bizzat biliyorum. Bu çekilen zahmetler para için yapılmaz. Bunlar tamamen katkı sağlamak için çekilen zahmetler. Okul bazında bakarsak, bu projelerde Türkiye çapında her projede 2 öğrenci görev alsa 400 bin öğrenci görev alabilir. Bu öğrencilerin içerisinde de ne Aziz Sancarlar çıkabilir bir düşünün. Bu noktada hakikaten devletimiz çok güçlü bir şekilde bu projelere destek veriyor. İnsanların bilinçlenmesi için bir destek veriliyor. Biz de bu desteklerden faydalanmalıyız ve bunları topluma yansıtmalıyız” dedi.

 

25 sosyal bilgiler öğretmeninin katıldığı proje kapsamında sosyal bilgiler öğretmenlerinde gözlem, araştırma ve sorgulama becerilerini uygulamalı etkinliklerle geliştirmek, çok çeşitli doğal ve beşeri unsuru bünyesinde barındıran Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelini tanıtmak, Büyük Taarruzun başladığı ve zaferle sonuçlandığı Başkomutanlık Tarihi Milli Parkının tarihsel ve doğal özellikleriyle, yarının nesillerini yetiştiren öğretmenlerin tarih ve doğa bilinci kazanmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

 

Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezinde başlayan projede program süresince katılımcılar Afyonkarahisar ve çevresi, Akarçay Havzası, Eber Gölü, Heybeli Termal Merkezi, Frig Vadisi, Kocatepe Tarihi Milli Parkı, Hüdai Termal Merkezi ve Akdağ Tabiat Parkı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Laboratuvarında incelemeler gerçekleştirilecek.