Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapılan Yüzme Havuzu ve Aquapark’ı basın mensuplarına tanıttı. Afyonkarahisar’da yüzme havuzunun bir eksiklik olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban, bu eksikliği gidermek adına NFK Gençlik ve Kültür Merkezi’nde modern bir Yüzme Havuzu ve Aquapark yaptıklarını söyledi. Termal otellerde yüzme havuzlarının bulunduğunu, ancak bu havuzlardan sadece maddi gücü iyi olan insanların faydalanabildiğini kaydeden Başkan Çoban, Afyonkarahisar’da artık maddi gücü çok iyi olmayan insanların da faydalanabileceği bir yüzme havuzunun olduğunu ifade etti.
MODERN VE GERÇEK BİR HAVUZ
Yüzme havuzunun ihalesinin geçtiğimiz yıl yapıldığını ve iki ay önce hizmet vermeye başladığını aktaran Başkan Çoban, “Yoğun uğraşlarımız sonucu, içerisinde makinesi dairesi, tuvaletleri ve soyunma odaları bulunan modern gerçek bir yüzme havuzu yaptık. Günlük her türlü laboratuar çalışmasının ve kimyasal katkı analizinin yapıldığı bu havuzda kullanılan kimyasal maddeler için bir ay da 5 bin TL harcadık. Havuzumuzu daha da eğlenceli hale getirmek için iki tane de kaydırak yaptırdık. Burası yüzme havuzu olmasının yanı sıra, özel kabullerin, kokteyllerin, resepsiyonların verilebileceği ve hatta düğünlerin yapılabileceği bir mekân haline geldi. Yakın zaman içerisinde led aydınlatmalar da yapılacak ve hem gece hem de gündüz güzel bir mekân olacak” dedi.
“YENİ BİR HİZMET KAZANDIRDIK”
Yüzme Havuzu ve Aquapark alanının 5 bin metrekare olduğunu kaydeden Başkan Çoban, yüzme havuzu kısmının ise 450 metrekare olduğunu söyledi. Yüzme havuzuna giriş için sembolik 3 TL ücret alındığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Biz buradan ücret almak istemiyorduk ama kontrolü ve temizliği çok zor olacaktı. Bu yüzden 3 TL’lik sembolik bir ücret koyduk” diye konuştu. Afyonkarahisar’a yeni bir hizmet kazandırmış olmaktan dolayı çok mutluğu olduğunu dile getiren Başkan Çoban, “Afyonkarahisar’da daha önce de birçok yenilik yapmış ve birçok yeni hizmeti Afyonkarahisar halkına kazındırmıştık. Bu yüzme havuzu ile yeniliklerimize bir yenisi daha ekledik” ifadelerini kullandı. HANIMLAR LOKALİ’NDE DE HAVUZ OLACAK
Afyonkarahisar’a kapalı yüzme havuzunun da şart olduğunu kaydeden Başkan Çoban, “Spor Kompleksimizin içinde 2 tane kapalı yüzme havuzu var. Bir de Özel İdaremizce yapılan olimpik yüzme havuzumuz var orası da inşallah faaliyete geçecek” dedi. Seçim vaadi olarak yapacakları hanımlar lokalinin içerisinde de yüzme havuzu bulunacağını belirten Başkan Çoban, lokalin yapımı için bir ay içerisinde ihaleye çıkılacağını ve gelecek yıl hizmete gireceğini söyledi.