TOKİ’nin Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı Mahallesi’nde inşa edeceği 750 konutun hak sahipleri, Kocatepe Spor Kompleksi Tınaztepe Spor Salonunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Vatandaşlarımızın kura heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, hak sahibi olan vatandaşlarımızı tebrik ederek, yeni yuvalarında sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir ömür yaşamalarını temenni etti.

 

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

           Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Küçükçobanlı Mahallesi’nde yapılacak toplam 750 konut için hak sahibi belirleme kurası yapıldı.

            Proje kapsamında 2+1 500, 3+1 250 konut için toplam 7 bine yakın başvuru oldu.Başvuruların projede yapılacak konut sayısından çok olması dolayısıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulunan Tınaztepe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine başvuru yapan çok sayıda vatandaş katıldı. Afyonkarahisar 3. Noteri Selçuk Topay, gözetiminde gerçekleştirilen kuranın ilk çekilişini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Başkan Zeybek, 3+1 konutlar için başvuru yapan şehit ailesi yakının ismini açıkladı.

“7 BİNE YAKIN BAŞVURU YAPILDI”

        TOKİ uzmanı Levent Cenkci, proje için yapılan başvurular hakkında verdiği bilgide şunları kaydetti:“500 adet yapılması planlanan 2+1 konutlar için 3 bin 449 kişi başvurdu. 250 adet yapılması planlanan 3+1 konutlar için ise 3 bin 524 kişi başvuru yaptı. Yapılacak olan konutların yüzde 5 engelliler için, yüzde 10 şehit alileri için, yüzde 15’i ise emekliler için sınıflandırıldı. Hak sahibi belirleme işlemlerinin ardından kurada adı çıkan kişiler ile sözleşmeler imzalanacak. Maliyetler yapılıp proje ihaleye çıkacak. İhalenin ardından 3 yıl içinde konutları bitirip teslim etmeyi planlıyoruz. Çıkmayan vatandaşlarımız moralini bozmasın. Afyonkarahisar’da yeni TOKİ projeleri yapılacaktır. Çünkü Afyonkarahisar’da TOKİ projelerine çok büyük ilgi var”