AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ödenekleri sayesinde köylerin çamurdan kurtarıldığını, şehirlere benzer yapılaşmalar gerçekleştirildiğini söyledi.rnrnrnSel, ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ödenekleri sayesinde köylerin çamurdan kurtarıldığını, şehirlere benzer yapılaşmalar gerçekleştirildiğini söyledi.
Sel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KÖYDES ödeneklerinin, köylerin gelişimine katkıda bulunduğunu bildirdi.
Ödenekler sayesinde köylere kanalizasyonlar yapıldığını, sokak çeşmelerinin yerine evlere su şebeke hatlarının çekildiğini belirten eden Sel, ”KÖYDES ödenekleri sayesinde köylerde şehirlere benzer yapılaşmalar oldu ve köyler çamurdan kurtarıldı” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, projelere sağladığı destekten dolayı teşekkür eden Sel, şöyle konuştu:
”Veysel Eroğlu’nun Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde, köy kanalizasyonları için hazırladığımız projelere yaklaşık 11 milyon lira civarında ödeme yaptırdı. Yer altı sularının sulamada kullanılması konusunda, Afyonkarahisar’da bugüne kadar görülmemiş şekilde yatırım gerçekleştirerek 100 milyon lira para ayırdı. Bunun yanında çok sayıda sulama göletini de ilimize kazandırdı. Bu yatırımlarla tarım alanlarında modern yöntemlerle sulamaya geçilirken, alt yapıyla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirildi.”