Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi olan KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi olan KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Bu toplantıların vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek adına düzenli aralıklarla yapıldığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Tüm köylerimizin en iyi hizmeti almasını ve bu doğrultuda daha yaşanılabilir köyler olmasını arzu ediyoruz. Bakanlığımız koordinesinde yürütülen Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi KÖYDES’in temel hedefi budur. Vatandaşlarımızın hak ettikleri hizmeti almaları ve en güzel ortamlarda yaşamları için devletin hizmet makamında olan bizler ve tüm kamu kurum ve kuruluşlar üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmee devam edecektir.” dedi.

Toplantıda, 2019 yılı içerisinde KÖYDES kapsamında yapılması planlanan yol, içme suyu ve kanalizasyon projeleri değerlendirildi.

Vali Tutulmaz, toplantıda ödeneklerin verimli, etkin ve hızlı şekilde kullanılması yönünde Kaymakamlar ile ilgili kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi.

Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında ilçelerin genel durumlarının da değerlendirildiği Kaymakamlar Toplantısı da yapıldı. Toplantıda, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalarla ilgili çalışmalara devam edilmesi, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan “Uyuma” uygulamasının uyuşturucu ile mücadelede etkin bir şekilde kullanılması için kamuoyunda farkındalık oluşturulması konuları görüşüldü. Vali Mustafa Tutulmaz ayrıca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması ve bu konuda oluşturulan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası afişlerinin vatandaşların yoğun olduğu noktalara asılması hususlarında talimatlarda bulundu.

Düğünlerde silah atılması konusunda İçişleri Bakanlığınca hazırlanan “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma” projesini de hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz, bu konuda dikkatli olmaları hususunda Kaymakamlara uyarılarda bulundu. Vali Tutulmaz’ın eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul çevrelerinde güvenlik ve asayişin sağlanması konusunda da uyarılarda bulunması ile toplantı sona erdi.