​​​​​​​Uzmanlar, baş ya da eklem ağrısı gibi semptomların yanı sıra koronavirüse 4 yeni belirti daha ekledi. İşte koronavirüs pandemisinde 11 yaygın semptom...

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Dünya genelinde yaklaşık 10 milyon insanı etkileyen bir pandemiye dönüşen koronavirüse (corona virüsü) ilişkin ABD'li bilim insanlarından son dakika açıklaması geldi.



Uzmanlar, baş ya da eklem ağrısı gibi semptomların yanı sıra koronavirüse 4 yeni belirti daha ekledi. İşte koronavirüs pandemisinde 11 yaygın semptom...
 

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) kurumu, henüz bilinen bir aşı ve ilacı bulunmayan ve hala tanınma sürecinde olan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) dair yeni açıklamalar yaptı.

CDC, koronavirüs salgınına ilişkin dört yeni semptomu listeledi. Kovid-19 salgını ilk ortaya çıktığında ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı temel belirtiler arasındaydı.

YAKLAŞIM 10 MİLYON İNSAN VİRÜSE YAKALANDI

Aralık 2019'dan beri yaklaşık 10 milyon insan Kovid-19'a yakalandı. Araştırmacıların eline daha fazla veri geçtikçe Kovid-19 semptomlarına yenileri eklendi. CDC son olarak resmi Kovid-19 semptomları listesini güncelledi. Kurumun listesine dört yeni belirti girerken, toplam semptom sayısı 11 oldu.

İŞTE YENİ 4 SEMPTOM

Halsizlik, ishal, tıkanıklık ya da burun akıntısı ve son olarak mide bulantısı veya kusma Kovid-19'un yeni semptomları arasında girdi.

EN YAYGIN 11 BELİRTİ

Listedeki en yaygın 11 semptom ise şöyle:

Ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik, kas ya da beden ağrısı, baş ağrısı, tat ve koku kaybı, boğaz ağrısı, tıkanıklık ya da burun akıntısı, mide bulantısı veya kusma ve ishal. 



Kaynak: ntv haber