Afyonkarahisar’da yaklaşık iki yıl önce özel bir göz hastanesinde katarakt ameliyatı olduktan sonra görme yetilerini kaybeden 7 kişiden 4’ü hastaneye yönelik suç duyurularından vazgeçti. Diğerleri ise adaletin geç işlemesinden yakındı. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Hırka ve Emirhisar köylerine 2 Aralık 2010’da özel bir sağlık hastanesinin mobil göz aracı gelerek, gözlerinde hastalık olduğu tespit edilen kişilerin ameliyat olmasını önermişti. Vatandaşların isteği üzerine özel hastaneye bir servis ile getirilen vatandaşlar, ameliyat edilmiş, daha sonra ameliyat malzemelerinin sterilizesinden kaynaklanan bir sıkıntıdan dolayı 7 kişi kör olmuştu. Görme yetilerini kaybeden 7 kişi, suç duyurusunda bulunarak haklarını aramıştı.
Adaletin geç işlediğini iddia eden vatandaşlardan 4’ü bu davalarından vazgeçtiklerini bildirdi. ‘Olan oldu’ diyerek davalarından vazgeçenler bir tanesi olan Salih Dalkılıç, “Ben yaşlıyım, davamdan vazgeçtim. Hiç kimseden şikayetçi değilim. Benim çocuklarım bana bakıyor, bir tanesi Konya’da ilahiyat hocası, ben muhtaç değilim” dedi.
Davalarını sürdüren Lütfiye Akkuş (73) ise, bir gözünü o ameliyatın ardından kaybettiğini, hayatının zorlaştığını belirterek, “İki yıldır mahkemeye gidiyoruz avukatımız var. Yaşlı halimizde bir de bizi İstanbul’a götüreceklermiş, kör olup olmadığımızı kontrol için. Kocam Ali Akkuş ev işlerine yardım ediyor, bir gözüm hiç görmüyor” diye konuştu.
Adaletin geç işlemesinden yakınan Ahmet Ertürk ise, “Bizim yaşlarımız 70-80 olmuş, iki yıldır mahkemelerdeyiz. Hayatımız yarıya indi, daha adli tıpa gidilecekmiş” dedi.
Afyonkarahisar merkezde bulunan özel bir hastanede katarakt ameliyatı olan Lütfiye Akkuş, Osman Yıldırım, Ahmet Ertürk davalarını sürdürürken, Salih Dalkılınç, İsmet Öztürk, Kamil Öz ve Mehmet Macit ise bu davalarından vazgeçtiklerini belirtti. ALİ BAYAR (İHA)