KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu kamu yatırımlarının yapılmasında fizibilite ve etüt çalışmalarının doğru yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamları, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte ilçe belediye başkanları ve kamu kurumlarının bölge müdürleri ile birlikte daire müdürleri katıldı.
2012 yılının 4’ncü il koordinasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2012 yılında Afyonkarahisar’daki kamu yatırımlarının toplam proje sayısının 938 olduğunu ve toplam proje bedelinin ise 3 milyar 142 milyon olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Kamu yatırımlarında yüzde 50 nakdi gerçekleşme ile birlikte yüzde 54’de fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizde yatırımcı kuruluşlardan en faza ödeneği alan üç kuruluş ise sırasıyla şöyledir: 106 milyon 162 bin TL ile Devlet Su İşleri (DSİ) birinci sırada, 65 milyon 357 TL ile İl Özel İdaresi ikinci sırada ve 54 Milyon 697 bin TL ile afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) üçüncü sırada yer almaktadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise 121 Milyon TL ile eğitim, kültür ve spor sektörünün ilk sırada geldiğini görüyoruz” dedi.
Toplantıda kamu yatırımlarının yapılırken elde bulunan kaynakların düzenli harcanması gerektiğini de söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Unutulmamalı ki bu kaynaklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır ve harcamalarda buna göre doğru ve düzenli yapılmalıdır” dedi. GÖKTEN CEYLAN (İHA