Sağ kolunun altından yapılan kalp ameliyatı ile sağlığına kavuşan Kıymet Özpınar, “Bir karış yara izim var. O da çok fazla değil. Ameliyattan bir gün sonra kalktım” dedi. Kalp rahatsızlığı çeken kişilere yönelik göğüs bölgesinden uygulanan ASD kapatması işlemi, artık sağ kol altından da yapılabiliyor. Afyonkarahisar’da eğitim gören oğlunun yanında eşi ile birlikte kalan Kıymet Özpınar (54), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nefes darlığı şikayetinden dolayı tedavi görmeye başladığını, daha sonra doktoru Prof. Dr. Yavuz Başoğul’un kalp ameliyatı olması gerektiği yönünde bilgi verdiğini anlattı.
Kendi isteği üzerine kalp ameliyatının sağ kolunun altından yapıldığını belirten Özpınar, “Şimdi çok rahatım. Sağlığıma kavuştum. Ben nefes alamazmışım. O ameliyattan sonra nefesim düzeldi. Ameliyattan sonra hiçbir sorunum olmadı. Gayet rahatım ve huzurluyum. Hiçbir şikayetim de olmadı o ameliyattan sonra. Çok çabuk da ayağa kalktım. Bir hafta içerisinde hastaneden de taburcu oldum. Şimdi de Allah’a şükür iyiyim. Nefes alma şeklim düzeldi. Yürürken yorulma derdim kalmadı. Merdiven çıkarken nefesimin daralması yok. O nedenle çok huzurluyum” dedi.
Ameliyatının 3-3.5 saatte tamamlandığını anlatan Özpınar, ertesi gün de yoğun bakımdan çıkarıldıklarını söyledi. “Kiloma rağmen ne akıntım oldu ne bir sıkıntım” diyen Özpınar, şu ifadelere yer verdi:
“Bir karış yara izim var. O da çok fazla değil. Bu kilo ile hiç kimse cesaret edememiş. Ama Yavuz Hoca yaptı. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Başka bir problemler olmadı. Ameliyattan bir gün sonra kalktım. Yürüyüşümü kendim yaptım, yemeğimi kendim yedim. 3-4 gün de hastanede kaldım ve taburcu oldum.”
Ameliyatın göğsünün yarılarak yapılması halinde belki sıkıntı yaşayabileceğini söyleyen Özpınar, sağ kolunun altından yapılan ameliyatın ardından hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadığını söyledi. Özpınar, iki yıl önce olduğu kalp ameliyatının ardından şimdi bir polisin çocuğuna bakıcılık yaptığını sözlerine ekledi.