Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2021 yılının 2020'ye göre daha iyi geçmesini dileyerek yeni yılın emekçilere, mazlumlara umut olmasını temenni etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe



Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2021 yılının 2020'ye göre daha iyi geçmesini dileyerek yeni yılın emekçilere, mazlumlara umut olmasını temenni etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, yeni yıl mesajında toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını dile getirerek önemli vurgular yaptı.
Milletvekili Köksal, 2020 yılı işçinin, emekçinin daha da fakirleştiği, Saray düzeninin Lale Devri'nin şatafatıyla devam ettiği, neredeyse her gün bir kadın cinayetinin işlendiği, “iktidardan yana olmayanlar başının çaresine baksın” anlayışının sürdüğü bir yıl olduğunu söyledi.
ORTA VADELİ PLAN DENİLİYOR, ASLINDA OYALANAN VATANDAŞ PLANI
2021 yılının 2020'ye göre daha iyi geçmesini dileyerek, yeni yılın demokrasi adalet ve huzur getirmesini temenni eden Köksal, “Neredeyse her üç ayda bir “Orta Vadeli Plan” adı verilen, ama aslında “Oyalanan Vatandaş Planı” olması haricinde hiçbir şey ifade etmeyen paketler açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da apar topar istifa ettiği bir yıl oldu 2020. Kasım'dan bu yana Damat Bakan’dan haber alınmıyor. Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda şüpheli bir şekilde öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hâlâ hafızalardayken Damat Bakan Berat Albayrak'tan ses gelmemesi hayli düşündürücüdür.” dedi.
HALK KENDİ KADERİNE BIRAKILDI…
“2020 yılı Hazine destekli 5 müteahhidin parasına para kattığı, vatandaşın cebindeki üç kuruşa Saray'ın göz koyduğu bir yıl olarak tarihe geçti.” diyen Köksal, “AKP Genel Başkanı, kendi görüşlerini savunan, kendisi memleketine geldi diye kurban kesen Oda Başkanı'nın geçimle ilgili sitemine bile aşırı tepki göstermiş, kendisine gösterilen tozpembe tablodan çıkamamıştır.
Devletin resmi istatistik kuruluşu, asgari ücret görüşmelerinde enflasyonun en az yüzde 20 arttığını kabul etmiş, devletin resmi kurumu “Diyanet İşleri Başkanlığı”nın belirlediği günlük fitre miktarı, ülkemizdeki yoksulluk sınırını gözler önüne sermiştir. 1 yılda işlenmemiş gıda ürünleri yüzde 30'a yakın artmış, halkın temel ihtiyaçlarında ise fırsatçılara göz yumularak yüzde 110'ları gören fiyatlara izin verilmiş. Halk kendi kaderine, piyasa kontrolsüz bırakılmıştır.” ifadelerini kullandı.
2020 YILI DA VATANDAŞIN OMUZLADIĞI BİR YIL OLDU
Saray Hükümetinin, vergi alabilmek için sanayici, iş insanını, emekçiyi, vatandaşı ateşe attığını dile getiren Köksal, “2020 yılı, yine geçmediğimiz köprülerin, kullanmadığımız yolların yükünü vatandaşın omuzladığı bir yıl olmuştur. 2020 yılında Kovid-19 ülkemizde de görülmüştür. Ancak süreç hem sağlık açısından, hem de ekonomi açısından iyi yönetilememiştir. Sağlık alanında çalışanların hakları verilmemiş, vaka sayılarının gerçek olup olmadığı ise uzun süre tartışılmıştır. Bir gün önce 1000'lerle ifade edilen sayı, bir gün sonra 30 binlere dayanmış; sayı açıklama şeklinin değiştiği söylenmiştir. İşletmeler bu süreçte yeterince desteklenmemiş; Saray Hükümeti, vergi alabilmek için sanayici, iş insanını, emekçiyi, vatandaşı ateşe atmıştır. Hükümet, halkın önüne içi boş paketlerle çıkmıştır. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve sosyal mesafe kuralları ise başta Hükümet yetkilileri ile, "Saray'ın Adamları" tarafından çiğnenmiş, ekmek almaya giden vatandaşa ceza yazılmıştır. Hükümet batan, iflas eden ekonomiyi, bir önceki yıla göre iki katına çıkan idari para cezaları ile toparlamaya çalışmış; bunda da başarısız olmuştur.” şeklinde konuştu.
HÜKÜMET BAŞARISIZLIĞINI SANSÜRLE ÖRTMEYE ÇALIŞTI
Saray Hükümetinin başarısızlığını BİK ve RTÜK üzerinden sansürle örtmeye çalıştığını kaydeden Köksal, “ 2020'de Saray, başarısızlığını Basın İlan Kurumu (BİK) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üzerinden yaptığı sansürle örtmeyi çalışmış; gazetelerin ilanları kesilmiş, gerçekleri söyleyen televizyonlara ise ağır yaptırımlar uygulanmıştır. Hakikatin peşindeki gazeteciler hapse atılmış, hapse atılmayanlar tehdit edilmiş ve işsiz bırakılmıştır. Bugün Youtube, ekranlara çıkarılmayan, gazetelerde köşe verilmeyen dürüst gazeteciler ile doludur. Ki iktidar bunu görmüş olacak ki sosyal medyada da büyük sansürler uygulamayı kendileri için zorunlu görmüştür.” diye konuştu.
VATANDAŞTAN KORKAN İKTİDAR, HALKTAN KOPTUKÇA GÜCÜNÜ YİTİRİR
Köksal açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yılın sonuna doğru çıkarılan yasa ise demokrasimiz için tam bir faciadır. Bu yasa ile demokrasinin temeli sivil toplum kuruluşlarına hükümetin kayyum atamasının yolu açılmıştır. 2020, hükümetin halktan korktuğu, baskısını artırdığı bir yıl olmuştur. Dünyada örnekleri çoktur. Vatandaşından korkan iktidar, halktan koptukça gücünü yitirir. Ülkemizde de 2021 yılı iktidarın gücünün sıfırlandığı bir yıl olacaktır. Bu yıl içinde yapılması muhtemel erken seçimde CHP iktidar olacak, sıfırlanan Saray Hükümeti tarihin önünde hesap verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle gelir dağılımı eşitsizliğinin sona erdiği konkordato ve iflasların olmadığı iş dünyasının rahat bir nefes aldığı, kuvvetler ayrılığının demokrasinin adalet ve huzurun tesis edildiği yolsuzlukların sona erdiği bir Türkiye dileğiyle herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.” dedi.